Bitcoin (BTC) koers stuitert weer omhoog, trekt altcoins mee en zorgt voor enorme liquidatie

Na een zeer turbulente week met dalende koersen, lijkt de crypto-markt weer te herstellen. Bitcoin (BTC) daalde afgelopen week met meer dan 25% en zakte gisterenavond nog rond middennacht helemaal naar $47.000, maar maakte toen plotseling een sterke bounce.

De bitcoin koers ging in enkele uren van $47.000 naar $52.500, een stijging van bijna 12%. Het ziet er naar uit dat de BTC koers in stijgend patroon nu zit en de verwachting is dan ook dat de koers snel door $53.000 zal breken.

Volgens gegevens van Bybt.com ging deze koersstijging gepaard met bijna een miljard aan liquidaties op de crypto-markt in de afgelopen 12 uur. Meer dan de helft waren bitcoin-futures en het grootste deel waren short posities, wat waarschijnlijk bij heeft gedragen aan de snelle bounce.

Daarnaast zien we ook ethereum (ETH) weer terug richting $2.500 stijgen, de ether koers staat 13% in de plus in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins, die afgelopen weekend diep in het rood stonden, staan nu sterk in het groen.

Vooral decentralized finance (DeFi) tokens zien we vandaag weer stijgen. Uniswap (UNI) staat 19% in de plus, PancakeSwap 22%, Aave (AAVE) en UMA (UMA) bijna 25% en AMP (AMP) zelfs bijna 30%.

Solana (SOL) was een van de enige crypto die in de afgelopen dagen bleef stijgen en staat ook vandaag weer 17% in de plus. De sterkste stijger vandaag in de crypto-markt is verreweg Polygon (MATIC), die bijna 40% in het groen staat.

Voor een uitgebreidere koersanalyse, bekijk hier de nieuwe video van onze analist Michiel!

The post Analyse: Bitcoin (BTC) koers stuitert weer omhoog, trekt altcoins mee en zorgt voor enorme liquidatie
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht