Bitcoin (BTC) kopen met 88% korting? Exchange maakt pijnlijke fout

De grootste cryptocurrency exchange van Zuidoost-Azië, PDAX, heeft wel een hele pijnlijke fout gemaakt. Gebruikers konden namelijk plotseling bitcoin (BTC) kopen voor maar $6.000! De prijs van bitcoin stond vanwege een technische fout plotseling 88% lager dan de prijs van dat moment. PDAX zou nu traders benaderen met het verzoek de bitcoins terug te geven.
Het voorval gebeurde al enige tijd geleden. Nadat het handelsvolume op de exchange plotseling sterk toenam kreeg het systeem te maken met problemen. Hierdoor ging het systeem voor sommigen offline terwijl anderen opeens de mogelijkheid kregen om bitcoin aan te schaffen voor slechts $6.000.
De CEO van het platform, Nichel Gaba, laat in aankondiging weten te begrijpen dat gebruikers niet blij zullen zijn om te horen dat hun transacties niet geldig waren:

“Het is heel begrijpelijk dat veel gebruikers boos zullen zijn omdat ze dachten dat ze een kooporder voor Bitcoin konden plaatsen tegen zeer lage prijzen. Maar helaas waren de onderliggende Bitcoins nooit in het bezit van de beurs, dus er is helaas nooit echt iets verkocht of gekocht.”

Het is niet duidelijk om hoeveel bitcoins het gaat. Het is aannemelijk dat veel traders direct hun kans grepen aangezien $6.000, 88% lager is dan de bitcoin prijs in de rest van de wereld. Mooi meegenomen dus! Het is echter niet duidelijk of deze gebruikers vervolgens ook de bitcoins konden opnemen. Mocht dat gelukt zijn dan is de transactie, dankzij blockchain-technologie, met geen mogelijkheid terug te draaien.
Een advocaat die een gebruiker vertegenwoordigt waarvan PDAX het account bevroor meldt op Facebook dat PDAX geen poot heeft om op te staan. Rafael Padilla zei:

“De handelstransactie van onze klant was legitiem onder de toepasselijke wetgeving, besliste gevallen en natuurlijk volgens de eigen algemene voorwaarden/gebruikersovereenkomst van PDAX.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht