Bitcoin (BTC) mining bedrijf bestelt duizenden miners van Bitmain, wordt een van de grootste miners ter wereld

Marathon Digital Holdings, een van de grootste bitcoin mining bedrijven in de Verenigde Staten, heeft maar liefst 30.000 nieuwe zogenaamde miners, of mining apparaten, gekocht. Dat kondigt het bedrijf op 2 augustus aan:

Marathon heeft met Bitmain een contract ondertekend om 30.000 nieuwe Antminer S19j Pro voor maar liefst $120,7 miljoen te kopen. De verwachting is dat deze ergens tussen januari 2022 en juni 2022 worden geleverd.

Deze enorme bestelling komt bovenop een nog grotere. Marathon bestelde namelijk in april dit jaar al 100.000 S19 Antminers van Bitmain. Deze worden naar verwachting ook ergens begin 2022 geleverd. Het bedrijf heeft al zo’n 3.000 machines staan en zou dan volgend jaar maar liefst 133.000 miners in huis hebben.

Deze 133.000 apparaten zouden dan gezamenlijk een hash rate van ongeveer 13,3 exhashes per seconde (EH/s) kunnen produceren. Dat is meer dan 12% van de huidige rekenkracht van het Bitcoin (BTC) netwerk. Het zou het bedrijf een van de grootste miners ter wereld maken:

“Het verhogen van ons percentage van de hash rate van het totale netwerk verhoogt onze kans om bitcoin te verdienen, en gezien de unieke gunstige omstandigheden in de huidige mining sector, denken we dat het een geschikt moment is om nieuwe miners aan onze activiteiten toe te voegen. Als gevolg hiervan zullen, zodra alle miners volledig draaien, onze mining activiteit tot de grootste behoren, niet alleen in Noord-Amerika, maar wereldwijd.”

Aldus Fred Thiel, CEO van Marathon. De aankoop is een duidelijk teken dat de VS deze mining-industrie verder omarmt na het harde optreden in China. Marathon investeerde begin dit jaar direct in bitcoin en kocht toen 4.812,66 BTC voor $150 miljoen. Gisteren steeg de zogeheten mining difficulty van Bitcoin weer voor het eerst in twee maanden.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) mining bedrijf bestelt duizenden miners van Bitmain, wordt een van de grootste miners ter wereld
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!