Een tijdje terug vonden er in China de omstreden maatregelen tegen crypto plaats. China verbande in een korte tijd het minen van bitcoin (BTC) met alle gevolgen van dien. Zo daalde de hashrate, de tijd die benodigd is om een block te minen, en werden miners in China opgedragen om hun spullen te pakken.
De leegte die hierdoor ontstond had grote invloed op de resterende miners. Doordat de hashrate kelderde werden ook de winsten van overgebleven miners lager. De totale kracht van het mining netwerk daalde met meer dan 50%. Uiteindelijk zou dit ertoe leiden dat de mining difficulty werd aangepast.
Winsten stijgen enorm
Inmiddels krabbelt het netwerk langzaam weer op tot de oude niveaus. Volgens het analyse bedrijf Glassnode zijn de winsten van miners sinds het dieptepunt een tijdje terug weer met zo’n 57% gestegen.
#Bitcoin miner revenue per hash has climbed by 57%, returning to mid-2020 levels as the Great Migration continues.
The typical 900 $BTC mined per day are distributed between ~62.5% of the peak hash-power seen in May
See more analysis in The Week On-chainhttps://t.co/jj6CzAnKRV pic.twitter.com/68xHXwcraK
— glassnode (@glassnode) August 17, 2021
Ook krabbelt de kracht van het mining netwerk beetje bij beetje terug naar de niveaus voor de nare ontwikkelingen in China. Op de piek in mei van dit jaar minede het netwerk zo’n 180 EH/s. Inmiddels is dit alweer 112,5 EH/s.
Difficulty aanpassing
De belangrijkste reden voor dit herstel is de aanpassing van de difficulty. De difficulty bepaalt hoe moeilijk het is voor miners om een block te minen. Door het naar beneden schalen van deze difficulty is het dus makkelijk voor miners om bitcoins te minen.
Als gevolg hiervan werd het weer aantrekkelijk om te minen. Zodoende verhuisden miners uit China naar andere landen zoals de Verenigde Staten en Mongolië. Het aanpassen van de difficulty was dusdanig effectief dat de winst van de miners dus met 57% steeg.
Uiteindelijk als het te makkelijk wordt om te minen wordt de difficulty weer omhoog geschroefd. Ook dit is ondertussen gebeurd. De afgelopen week wordt langzaam de difficulty weer omhoog gezet.
De maatregelen in China hadden grote gevolgen voor het bitcoin netwerk, zoveel is duidelijk. De mate waarin het netwerk in staat was om in een relatief korte periode weer te herstellen is echter opmerkelijk te noemen. Als zelfs een van de grootste economieën ter wereld bitcoin niet klein kan krijgen, wie of wat dan wel? Om die reden noemen veel analisten bitcoin ook wel onverwoestbaar
The post Analyse: Bitcoin (BTC) mining netwerk herstelt weer? Winsten van miners stijgen enorm
appeared first on Crypto-Insiders.