‘Bitcoin (BTC) naar $40.000 is aannemelijker en correcties passen in duurzame bullmarkt’

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen weer een aantal positieve stappen gezet nadat verschillende weerstandszones gebroken werden. De bekende Bloomberg-analist Mike McGlone ziet een bezoekje aan de $20.000 niet zo snel meer gebeuren. Volgens hem is een stijging richting de $40.000 op dit moment aannemelijker.

Nadat bitcoin op 14 april zijn huidige all-time high (ATH) bereikte van bijna $65.000 daalde de koers behoorlijk als gevolg van paniek op de markt. Bitcoin bereikte hierdoor op 19 mei een dieptepunt van exact $30.000 op crypto exchange Coinbase. Vervolgens handelde BTC zijwaarts waarbij het lang onduidelijk bleef welke richting we op zouden gaan.

Drie dagen geleden daalde bitcoin opnieuw richting de $30.000 maar hield daar weer stand. Een goed teken, aldus McGlone die in een tweet een grafiek toont en daarbij zijn commentaar deelt met zijn volgers:

“Bitcoin-capitulatie? $40.000 lijkt waarschijnlijker dan $20.000 – De Bitcoin-duik van 8 juni en het opnieuw bezoeken van ondersteuning in het lagere bereik rond $30.000 had veel van de kenmerken van extreem bearish sentiment dat typerend is voor bodems in meer duurzame bullmarkten.”

Volgens McGlone waren de dalingen het gevolg van extreem bearish sentiment. Dit sentiment vloeit waarschijnlijk voort uit de paniek omtrent de aankondiging dat Tesla geen bitcoins meer accepteert. Het bedrijf besloot dit te doen omdat het bitcoin netwerk teveel vervuilende energie verbruikt. Ook bestaat er de angst dat China crypto en bitcoin wil gaan verbieden.

McGlone stelt echter dat dit alsnog onderdeel kan zijn van een duurzame bullmarkten. Een koers zal nooit in een streep omhoog schieten en correcties zullen hoe dan ook plaatsvinden.

De afgelopen dagen zagen we daarnaast weer wat positieve signalen. Zo heeft El Salvador bitcoin officieel als wettelijk betaalmiddel geaccepteerd. Het bedrijf MicroStrategy zal daarnaast $500 miljoen in bitcoin gaan kopen.

The post Analyse: ‘Bitcoin (BTC) naar $40.000 is aannemelijker en correcties passen in duurzame bullmarkt’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht