Bitcoin (BTC) prijsverwachting: ‘Ik blijf bij mijn voorspelling van $160.000,’ CEO Celsius Network

El Salvador kondide vorige week aan dat bitcoin (BTC) nu een wettig betaalmiddel is in het land. Bitcoin wordt hiermee op gelijke voet gezet met de Amerikaanse dollar, voorheen het enige wettige betaalmiddel in het land. De acceptatie van bitcoin zou wel eens het begin kunnen zijn van een nieuwe trend, een trend die volgens Celsius Network CEO Alex Mashinsky goed uit kan gaan pakken voor de bitcoin prijs. Hij deed zijn uitspraken in een gesprek met Kitco News.

Celsius Network is een platform waarop gebruikers digitale activa kunnen lenen. De CEO verwacht dat de acceptatie van bitcoin als wettig betaalmiddel positief uit kan gaan pakken. Daarbij zouden vooral landen met een grote populatie een grote impact kunnen gaan hebben. Mashinsky noemt landen als Brazilië:

“Dus als we Brazilië kunnen krijgen, als we Nigeria kunnen krijgen, als we landen met een grote bevolking zover kunnen krijgen dat ze dit als wettig betaalmiddel accepteren – zal je een enorme prijsexplosie zien omdat alleen al de adoptie van al die gebruikers een enorme nieuwe vraag zal creëren.”

Mashinsky blijft daarom bij zijn bitcoin prijsverwachting voor dit jaar: “We kunnen dit jaar de 160.000 dollar bereiken. Ik blijf bij die voorspelling,” aldus Mashinsky. Wel noemt hij een aantal factoren die juist nog een negatieve impact kunnen hebben.

Zo is China een reden voor zorgen voor hem. Het land had altijd al stricte regels voor cryptocurrencies. Crypto exchange waren er bijvoorbeeld al lange tijd verboden. Nu is het land echter actief bezig om bitcoin miners aan te pakken. Zij zouden onder andere te veel stroom verbruiken. De afgelopen dagen zagen we al een aantal Chinese provincies achter miners aan gaan.  

The post Analyse: Bitcoin (BTC) prijsverwachting: ‘Ik blijf bij mijn voorspelling van $160.000,’ CEO Celsius Network
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht