Bitcoin (BTC) schiet door naar $41.000 terwijl Paul Tudor Jones naar Fed uithaalt en 5% allocatie aanraadt

De koers van bitcoin (BTC) schoot gisterenavond na twee snelle stijgingen naar het bereik rond $39.000. Vandaag maakte bitcoin weer een sprong omhoog. De koers brak in een keer door $40.000 en tikte zelfs $42.200 aan. Langzamerhand begint de markt er weer bullish uit te zien en ook de koersen van de meeste altcoins worden mee omhoog getrokken, al is het minder snel dan bitcoin zelf.

De aanleiding van de stijging van gisteren lijkt toch weer afkomstig te zijn van een Tweet van Elon Musk. Nu zien we de koers weer een sprong maken kort nadat de excentrieke investeerder Paul Tudor Jones, een bekende bitcoin-bull, uitlegt waarom hij in bitcoin investeert, al was het onwaarschijnlijk de reden voor de stijging.

Jones, die tijdens het Miami 2021 Bitcoin evenement nog meerdere malen luid “fuck Elon” riep, haalt ditmaal uit naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), in een interview met CNBC, gepubliceerd op 14 juni:

Volgens Jones is de Fed oneerlijk over de momenteel stijgende inflatie van de Amerikaanse dollar. De Fed meldde onlangs dat deze inflatie tijdelijk zou zijn, maar Jones gelooft dit niet en noemt de uitspraken “onoprecht.”

De investeerder raadt daarom mensen aan hun portfolio’s te diversifiëren. Zelf wil hij 5% in goud, 5% in cash, 5% in commodities (handelsgoederen/grondstoffen) en 5% in bitcoin hebben. Wat hij met de overige 80% wil doen is niet duidelijk, maar goed. Over waarom hij in bitcoin investeert, zegt hij als volgt:

 “Ik hou van bitcoin. Bitcoin is wiskunde en wiskunde bestaat al duizenden jaren. 2+2 is 4, en zal dat de komende tweeduizend jaar ook zo zijn. Dus ik hou van het idee om te investeren in iets dat betrouwbaar, consistent, eerlijk en 100% zeker is. Dus Bitcoin sprak me aan omdat het voor mij een manier is om te investeren in zekerheid.”

The post Analyse: Bitcoin (BTC) schiet door naar $41.000 terwijl Paul Tudor Jones naar Fed uithaalt en 5% allocatie aanraadt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht