Bitcoin (BTC) ‘thuis miners’ in China op de hielen gezeten, 21% vindt plaats in overheidsgebouwen

Dat China crypto mining verboden heeft is voor veel Chinese bedrijven een tegenslag. Grote bitcoin (BTC) mining-operaties moesten de deuren sluiten en verhuizen naar het buitenland. Ook de grote mining hardware fabrikant Bitmain maakte vandaag bekend niet langer aan Chinezen te zullen leveren. Dat wil echter nog niet zeggen dat Chinezen helemaal niet meer minen, sommigen doen het namelijk alsnog stiekem.

Waar de mining-operaties in China voorheen voornamelijk op grote schaal plaatsvonden, zijn het nu weer de kleinere miners die in aantallen groeien. Grote miners gebruiken zogenoemde ASIC-miners, enorm efficiënte miners. Deze zijn echter vrij duur en voor kleinere miners lastig aan te schaffen. Een andere manier om te minen is met een videokaart (GPU)

Uit een rapport van The Block blijkt dat het aantal GPU-miners in China aan het toenemen is. Het op deze manier minen kan vrij anoniem gebeuren, een videokaart aanschaffen kan immers iedereen. Toch is de Chinese overheid deze “thuis miners” op het spoor gekomen. Dit doet de overheid door naar energieverbruik en mining pool verkeer te kijken.

De Chinese provinsie Jiangsu kwam zodoende 4.500 verdachte IP-adressen op het spoor. Deze adressen verbruikten samen 260.000 kilowattuur aan stroom. En doordat zij via een mining pool aan het minen waren, kon de overheid hun IP-adres linken met het verdachte verbruik. Autoriteiten zouden zelfs mensen opbellen om verdachte thuis miners te ondervragen en inspecteurs langssturen. Kortom, de Chinese overheid lijkt het verbod op mining zeer serieus te nemen.

Opvallend genoeg bleek dat 21% van de ontdekte IP-adressen van overheidsgebouwen waren. Dit zijn gebouwen als scholen, overheidsbedrijven en andere overheidskantoren.

Of deze thuis miners het lang vol zullen houden is nog maar de vraag gezien de moeite die de overheid doet. China verbood onlangs naast crypto mining ook crypto transacties. Grote exchange als Huobi moeten daarom hun deuren sluiten.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) ‘thuis miners’ in China op de hielen gezeten, 21% vindt plaats in overheidsgebouwen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht