Bitcoin (BTC) winsten in 2020: Welk land scoorde het beste en hoe deed Nederland het?

2020 was voor Bitcoin (BTC) het jaar van diepe dalen (coronacrash) en nieuwe pieken. Deze nieuwe pieken werden bereikt nadat nieuwe investeerders de markt binnenstapten, waaronder grote institutionele investeerders. Maar welk land presteerde in 2020 het best wat betreft gerealiseerde bitcoin investeringen? Chainalysis publiceerde onlangs een blogartikel met daarin hun resultaten.

Chainalysis baseert zijn resultaten op on-chain transactiestromen. De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om analyses uit te voeren op de transactiestromen doordat alle transacties worden opgeslagen. Chainalysis kan zo inschatten hoeveel bitcoins een exchange in bezit heeft, hoeveel er wegstromen en op basis daarvan hoeveel winst er gemaakt werd. Zo dus:

“Eerst meten we de on-chain-stromen naar elke cryptocurrency-exchange en benaderen we de totale dollarwinsten op het betreffende activum (in dit geval bitcoin) door de verschillen in de prijs van het activum te meten op het moment dat het van het platform werd gehaald versus wanneer het werd ontvangen. Vervolgens verdelen we die winsten (of verliezen) per land op basis van het aandeel webverkeer dat elk land vertegenwoordigt op de website van elke beurs.”

Amerikaanse investeerders waren in 2020 de overduidelijke winnaars. Zij wisten voor $4,1 miljard aan winsten te realiseren. Dat het de Verenigde Staten zijn die bovenaan het lijstje staan, is niet zo gek. De populariteit van bitcoin onder ook grote investeerders nam daar in 2020 hard toe, met onder andere MicroStrategy die miljarden dollars investeerde.

Nederland valt nét buiten de top 10. Nederlanders wisten ongeveer evenveel winst te realiseren als Zuid-Korea, Oekraïne en Canada. Ook Vietnamezen realiseerden $400 miljoen aan bitcoin winsten. Opvallend, aldus Chainalysis:

“Wat het meest opvalt, is het aantal landen dat boven hun gewicht lijkt te scoren in Bitcoin-investeringen in vergelijking met hun ranglijst in traditionele economische statistieken. Vietnam is het perfecte voorbeeld. Hoewel Vietnam de afgelopen 20 jaar een buitengewone economische groei heeft doorgemaakt en het armoedecijfer sinds 2002 van meer dan 70% tot minder dan 6% heeft teruggebracht, staat het land op de 53e plaats van het BBP met 262 miljard dollar, […] In 2020 stond Vietnam op de 13e plaats in Bitcoin-investeringswinsten met $351 miljoen, beter dan landen die hoger scoren in traditionele economische factoren zoals Australië, Saoedi-Arabië en België.”

The post Analyse: Bitcoin (BTC) winsten in 2020: Welk land scoorde het beste en hoe deed Nederland het?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht