Bitcoin (BTC) heeft gisteren veel steun ontvangen uit een onverwachte hoek, namelijk van de voormalig directeur van de Central Intelligence Agency, of CIA: Michael Morell. Morell publiceerde onlangs een onafhankelijke paper over cryptocurrencies en sprak hierover met Forbes:

In de paper trekt Morell twee belangrijke conclusies over bitcoin en crypto:

  1. De brede generalisaties over het gebruik van bitcoin bij illegale financiering worden aanzienlijk overschat.

  2. Blockchain-analyse is een zeer effectieve tool voor misdaadbestrijding en het verzamelen van informatie.

In de crypto community waren we hier natuurlijk al bekend mee, maar Morell zegt dat hij zelf niet had verwacht dat hij tot deze conclusies zou komen. Hij ging er namelijk vanuit dat de uitspraken van de Amerikaanse minister Janet Yellen en president van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde zouden kloppen.

“Precies het tegenovergestelde is waar, bitcoin en crypto zitten niet vol met illegale activiteiten. In feite is er waarschijnlijk minder illegale activiteit in het Bitcoin-ecosysteem dan in het traditionele banksysteem.”

Aldus de voormalig directeur. Op basis van een onderzoek van Chainalysis zou minder dan 1% van alle crypto transacties gebruikt worden voor illegale activiteiten, terwijl dat op 2 tot 4 procent ligt van het globale bruto binnenlands product (BBP), meldt Morell.

Daarnaast zegt Morell dat hij zeer onder de indruk was van het inlichtingenwerk van bedrijven als Chainalysis, CipherTrace en Elliptic. Verder meldt hij dat er ook grote geopolitieke gevolgen kunnen zijn voor de Verenigde Staten ten opzichte van China, als het land niet het gebruik van blockchain-technologie, en financiële technologie (fintech) meer algemeen, omarmt.

“We moeten ervoor zorgen dat de conventionele wijsheid die verkeerd is over het ongeoorloofde gebruik van Bitcoin, ons er niet van weerhoudt de technologische veranderingen door te voeren die ons in staat zullen stellen gelijke tred te houden met China.”

The post Analyse: ‘Bitcoin (BTC) ziet minder illegale activiteiten dan traditioneel banksysteem,’ zegt CIA directeur
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!