Bitcoin consolideert boven $20.000, maar sluit macro snel herstel uit?

Bitcoin (BTC) kan ten opzichte van 24 uur geleden weer iets herstellen en daardoor neemt de angst op de markt voorzichtig iets af. Desondanks ligt de angst nog zeer hoog en zijn er grote zorgen dat we nog niet het ergste hebben gezien. De vrees voor een economische recessie nemen weer toe. Ondertussen is bitcoin weer in een steeds krapper bereik aan het consolideren.

Bitcoin koers stijgt met 2%

De bitcoin koers zakte gisterenochtend richting $20.000, maar hield nog daarboven stand. Vervolgens steeg bitcoin gisterenmiddag naar een piek van $20.850, maar werd daar afgewezen en kelderde vervolgens snel.

Gisterenavond dipte bitcoin tweemaal onder $20.000 met $19.800 als laagste punt. Vervolgens begon de koers weer te herstellen en schoot afgelopen nacht even naar $20.600.

Vanochtend zakte bitcoin in eerste instantie naar $20.200 en steeg toen weer terug naar $20.600. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $20.500 op FTX en €19.500 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag ongeveer 2% in de plus.

Inflatie, rente, recessie en bitcoin

De richting van de bitcoin koers hangt momenteel sterk af van macro-economische ontwikkelingen en dan vooral het monetaire beleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, meldde gisterenavond dat verdere verhogingen van de rente “passend” zullen zijn:

“We verwachten dat aanhoudende tariefverhogingen passend zullen zijn; het tempo van die veranderingen zal blijven afhangen van de binnenkomende gegevens en de evoluerende vooruitzichten voor de economie.”

Het is wellicht geen erg duidelijke taal, maar men speculeert dat de rente in de VS tegen het eind van het jaar nog twee keer zo hoog kan liggen als nu. Ondertussen vrezen economen dat de Fed wellicht al te laat was met ingrijpen en nemen zorgen over een mogelijke recessie weer toe.

Daarnaast blijkt dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk en Canada nu ook op het hoogst ligt in maar liefst 40 jaar. Al deze macro-economische ontwikkelingen voorspellen weinig goeds voor investeerders die op een snel herstel hoopte voor bitcoin.

Bitcoin mining difficulty daalt, miners alsnog onder druk

De zogeheten bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, daalde gisterenavond met 2,35% volgens gegevens van BTC.com. Dat betekent echter dat de totale hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk gemiddeld hoog blijft. Gepaard met de huidige lage prijs van bitcoin, betekent dit dat miners nog altijd flink onder druk staan.

Analysbedrijf IntoTheBlock meldt dat sinds 12 juni de BTC uitstroom vanuit miners naar exchanges fors is gestegen. Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat maar liefst 5.000 BTC naar Binance werd gestuurd vanuit Poolin, en dat zorgt mogelijk voor meer verkoopdruk.

Bullish bitcoin on-chain data

Desondanks ziet niet alles er negatief uit voor bitcoin. Alhoewel we in de marktupdate van gisteren voornamelijk bearish gegevens deelden, hebben we nu wat meer bullish data. Zo meldt analist Jan Wüstenfeld dat het bitcoin balans op exchanges alsnog afneemt en dat is waarschijnlijk een positieve trend.

Daarnaast meldt Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant dat de meeste cycli indicatoren een bodem suggereren voor bitcoin. Dat zegt echter niets over hoe lang de BTC koers hier nog consolideert. Het sluit ook niet uit dat bitcoin nog een lagere prijs deze zomer aantikt.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

The post Analyse: Bitcoin consolideert boven $20.000, maar sluit macro snel herstel uit?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht