Deze week werd de koers van bitcoin (BTC) grotendeels bepaald door de Federal Reserve. Bitcoin reageerde op nieuws omtrent het beleid van de Fed vooral als een risicoactiva en toonde een zeer hoge correlatie met aandelenmarkten als Nasdaq en de S&P500.

Bitcoin koers consolideert

Bitcoin werd donderdag bij $44.000 afgewezen en kelderde toen weer even fors. De BTC koers kon vrijdag ook niet aan $43.000 vasthouden en zakte even later ook door 42.500, maar maakte op $42.000 een flinke bounce.

Bitcoin schoot toen even omhoog maar rond $43.500 was de weerstand te groot. Toch kon bitcoin in eerste instantie nog rond $43.000 standhouden. Gisterenmiddag maakte bitcoin echter weer een flinke dip en zakte onder $42.600, maar stuiterde vervolgens gelijk terug naar $43.5000.

Bitcoin maakte vervolgens een poging omhoog maar werd al op $43.800 afgewezen en zakte vervolgens terug naar $43.000 die voor nu genoeg support bood. Vanochtend begon bitcoin weer iets te stijgen maar kon nog niet door 43.300 breken en komt momenteel op 43.200 uit op Binance en €37.800 Bitvavo. Bitcoin begint weer in een steeds kleiner bereik te bewegen.

Markt blijft voorzichtig

Het marktsentiment begon weer een stuk meer bullish te worden toen bitcoin vorige week herstelde van een dip onder $40.000 en in een meer opwaartse beweging terechtkwam. Deze week bleef echter de verwachte toename in volatiliteit uit en handelde bitcoin vooral zijwaarts. De markt is nog altijd zeer voorzichtig en de de angst nog altijd zeer groot:

Het ziet er daarom naar uit dat een zogeheten short squeeze langer op zich laat wachten. Bitcoin blijft wellicht nog langer in deze consolidatiefase zitten en langzamerhand neemt het vertrouwen op een snelle grote bounce weer af. Het bearish sentiment neemt iets toe vanwege een kleine netto instroom van BTC naar de beurzen toe. Het is zeer goed mogelijk dat bitcoin nog een tijdje langer in dit bereik vastzit voordat we een uitbraak zien.

De oprichters van analysebedrijf Glassnode melden dat dat veel investeerders nog altijd zeer voorzichtig zijn en op de zijlijnen zitten wachten.

Een van de grootste redenen waarom bitcoin minder hard steeg dan verwacht in de afgelopen maanden, is het gebrek aan nieuw geld. We zien nog steeds geen ‘retail FOMO’ in de markt zoals in eind 2017 en begin 2021. Desondanks kon bitcoin in november een nieuwe all-time high (ATH) bereiken omdat de meeste investeerders niet hun BTC willen verkopen en dat is juist weer een zeer bullish teken.

 

The post Analyse: Bitcoin consolideert, hoe lang blijft koers gevangen?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!