De meest verwachte werkgelegenheidsgegevens uit de VS deze week toonden aan dat er in mei 272.000 banen zijn toegevoegd, meer dan de marktverwachtingen. De markt wachtte met spanning op de arbeidsgegevens voor mogelijke aanwijzingen over de huidige gezondheid van de arbeidsmarkt. Opvallend is dat deze gegevens nauwlettend worden gevolgd door investeerders om de huidige economische gezondheid te begrijpen en om te beslissen over de vooruitzichten voor het rentebeleid.

Een blik op de Amerikaanse arbeidsgegevens

Volgens gegevens van het Bureau of Labor Statistics voegde de VS in mei 272.000 banen toe, na 175.000 banen in de voorgaande maand toe te hebben gevoegd. Opvallend is dat de werkloosheidsgraad steeg naar 4% van de voorgaande maand en was hoger dan de marktverwachtingen van 3,9%.

Aan de andere kant stegen de uurloon in de VS in mei met 0,4%, na een stijging van 0,2% in de voorgaande maand. Opvallend is dat de investeerders met spanning wachtten op deze arbeidsgegevens voor aanwijzingen over mogelijke beslissingen over renteverlagingen door de Federal Reserve.

Ondertussen hebben marktexperts gezegd dat onverwacht robuuste non-farm arbeidsgegevens de hoop op een dovish houding van de Fed met hun plannen voor renteverlagingen kunnen hebben gedempt. Nu zou de sterke toename van de non-farm arbeidsgegevens het marktsentiment kunnen dempen. Echter, de hogere werkloosheidsgegevens schetsen een tegengesteld beeld.

Doorgaans zorgt een hogere werkloosheidsgraad samen met lagere non-farm payroll-gegevens voor een boost in het marktsentiment.

Zal Bitcoin een nieuwe hoogte bereiken?

De Amerikaanse arbeidsgegevens schetsen een gemengd beeld met zowel een stijging van de werkloosheidsgraad als de non-farm werkgelegenheid in mei. Kijkend naar de recente prestaties van de cryptomarkt, lijkt het erop dat de laatste arbeidsgegevens het sentiment van de handelaren hebben beïnvloed.

Met de recente beslissing van de ECB om de rente te verlagen, is de verwachting gestegen over een vergelijkbare stap door de Amerikaanse Federal Reserve. Maar met het laatste Amerikaanse arbeidsrapport lijkt het sentiment te zijn veranderd.

Nu zal de markt de komende week nauwlettend toezien op de belangrijke inflatiegegevens, waaronder de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) en Producentenprijsindex (PPI). Bovendien zal een van de belangrijkste gebeurtenissen van volgende week, het rentebesluit van het FOMC, een belangrijke rol spelen in het vormgeven van het marktsentiment.

Na de arbeidsgegevens steeg het rendement op Amerikaanse 10-jarige staatsobligaties met 3,32% naar 4,421, terwijl de Amerikaanse Dollar Index met 0,56% steeg naar $104,630. Echter, het laatste rapport van het Ministerie van Arbeid heeft geleid tot een daling van de Bitcoin (BTC)-prijs van een 24-uurs hoogtepunt van ongeveer $72.000 naar $70,875.25 in slechts een paar minuten. De recente daling van de BTC-prijs toonde aan hoe de laatste gegevens hebben gewogen op de risicobereidheid van de investeerders.

Het bericht Bitcoin daalt iets na stijging van Amerikaanse werkgelegenheid verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!