Bitcoin en ethereum koersen corrigeren weer omlaag, cardano en dogecoin zakken harder terug

Als dit de grote uitbraak is, dan lijkt deze voor nu even te zijn gepauzeerd. Na de enorme koersstijgingen van zondagnacht, zagen de meeste cryptocurrency koersen afgelopen nacht weer een behoorlijke correctie omlaag. De totale marktkapitalisatie bereikte gisterenavond even $1,62 biljoen, maar komt vanochtend weer onder $1,5 biljoen uit. De correctie viel samen met Amazon die geruchten ontkent omtrent crypto, maar later daarover meer op Crypto Insiders.

Touch houden de meeste koersen stand op een hoger niveau dan waar ze zondag nog lagen. Het kan dus ook als een gezonde correctie gezien worden waarbij nu een higher low wordt gevestigd en de rally wellicht weer snel hervat. In elk geval is dat de hoop en voor nu blijven de handelsvolumes nog relatief hoog.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) doorbrak heel even $40.000 gisterenavond, maar werd hard afgewezen rond $40.350. Vanaf daar kelderde de bitcoin koers in een ruk hard omlaag en dook weer onder $37.000 uit. In de vroege uren van vanochtend dipte bitcoin nog even naar $36.250, maar maakte vanaf daar weer een kleine bounce omhoog terug naar $37.000.

In de afgelopen uren is de koers hier blijven hangen wat heel voorzichtig gezegd misschien een nieuwe voorlopige bodem kan beteken. Mocht de $37.000 standhouden dan zien we wellicht de rally snel hervatten en weer snel een hertest van de weerstand rond $40.000. Mocht deze $37.000 het toch begeven, dan vallen we wellicht terug richting $35.000. Komen we zelfs daaronder uit en dan zit bitcoin toch weer in het bereik waar de koers wekenlang vastzat.

Altcoins

Ethereum (ETH) krijgt een iets zwaardere klap te verduren. De ether koers steeg in eerste instantie al minder hard dan bitcoin en piekte rond $2.400 gisterenavond. Vanaf daar kelderde de ether koers met bitcoin mee hard omlaag en kwam afgelopen nacht bij $2.150 uit. Op het moment van schrijven stoeit ether weer met $2.200. Voorlopig lijkt de richting van de ether koers vooral weer zeer afhankelijk te zijn van bitcoin.

Cardano (ADA) steeg zondag in eerste instantie iets harder dan de bovenstaande twee koersen, maar kon na de piek rond $1.40 op maandagochtend later geen hogere piek vestigen. De ADA koers zakte vanaf $1,36 hard omlaag en kwam vanochtend weer even bij 1,20 uit. Een daling van 11,8%. Vanaf daar maakte ADA weer een kleine bounce omhoog en herstelt momenteel rond $1,25.

Van de top 10 grootste crypto was het weer dogecoin (DOGE) die in eerste instantie het hardst steeg, maar afgelopen nacht weer het hardst daalde. De DOGE koers kelderde gisteren van $0,226 naar $0,196, een daling van 13,3%. Op het moment van schrijven stoeit DOGE met de $0,2.

Buiten de top 10 zien we meerdere koersen behoorlijk rood kleuren. Ziliqa (ZIL), polygon (MATIC), near (NEAR), sushi (SUSHI), theta (THETA), telcoin (TEL) en internet computer (ICP) staan allemaal 11 tot 15% in de min vandaag. Toch staan de meeste van deze koersen alsnog 15 tot 30% in de plus ten opzichte van een week geleden.

The post Analyse: Bitcoin en ethereum koersen corrigeren weer omlaag, cardano en dogecoin zakken harder terug
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht