Bitcoin en social media vormen gevaar voor dollar, zegt Clinton

De voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Hillary Clinton, heeft zich gisteren weer uitgelaten over cryptocurrencies als bitcoin (BTC)! Clinton, die tevens een voormalig presidentskandidaat is, stelt in een interview met MSNBC dat crypto de status van de dollar kan destabiliseren en dat de sector daarom beter gereguleerd moet worden.

Social media en bitcoin

Het interview draaide voornamelijk om de rol van social media, en dan met name hoe deze platforms door andere landen worden gebruikt om te manipuleren. Door middel van ‘troll farms’ en gerichte advertenties lijkt het stemgedrag gedeeltelijk gestuurd te kunnen worden.

Maar de opkomst van cryptocurrencies zoals bitcoin zouden hier een extra gevaar kunnen opleveren, zo stelt Clinton. “Er is nog iets aan de horizon waar mensen pas net aandacht voor beginnen te krijgen, en dat is de noodzaak om de markt voor cryptocurrency te reguleren. […] Stel je de combinatie van sociale media voor, het vergaren van nog grotere sommen geld door de controle van bepaalde cryptocurrency-ketens,” zegt Clinton, en voegt hieraan toe:

“We kijken niet alleen naar staten zoals China, Rusland of anderen die allerlei soorten technologie in hun voordeel manipuleren. We kijken naar niet-statelijke actoren, hetzij in overleg met staten of op hun eigen houtje landen destabiliseren, die de dollar als reservevaluta destabiliseren.”

BTC om sancties te ontwijken

Het feit dat crypto gedecentraliseerd is, betekent dat niemand er controle over heeft. Het is dan ook geen verrassing dat sommige landen de cryptocurrency gebruiken om opgelegde sancties te omzeilen. Een zo’n land is Iran. Vorig jaar riep een commandant het land op om crypto in te zetten als middel om sancties te omzeilen.

Clinton lijkt nu extra gefocust te zijn op cryptocurrencies. Zij liet zich vorige week ook al uit met dergelijke uitspraken. Tijdens de Bloomberg New Economy Forum zei ze dat cryptocurrencies “de potentie hebben om valuta te ondermijnen, om de rol van de dollar als reservevaluta ondermijnen, en om naties te destabiliseren.”

The post Analyse: Bitcoin en social media vormen gevaar voor dollar, zegt Clinton
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht