Hoeveel Bitcoin ETF’s aanvragen lopen er en tot wanneer?

Vele maken zich zorgen dat de Bitcoin ETF’s niet snel zullen komen en met dit in gedachten worden de spanningen op de markt groter. Maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft beloofd definitieve beslissingen te nemen over nog 9 voorgestelde bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de komende twee maanden. Waarvan deze nog uitgesteld kunnen worden. De meest  belangrijkste van deze ETF’s is de VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF die in juni is ingedient. Echter is deze al uitgesteld tot september.

Andere indieningen kwamen van firma’s als ProShares, Direxion en GraniteShares. De termijnen voor het nemen van beslissingen zijn vastgesteld op het moment dat de voorstellen worden gepubliceerd in het Amerikaanse federale register, met een eerste beslissing die binnen 45 dagen na die datum zal worden genomen. Het agentschap kan de voorstellen verlengen van totaal  240 dagen na de publicatie.

De deadline voor een beslissing over twee fondsen van ProShares is vastgesteld op 23 augustus. September zal voor GraniteShares noodlottig zijn, aangezien twee ETF’s, voorgesteld op 5 januari 2018, een definitieve bevestiging zullen krijgen of ze wel of niet worden toegelaten. De beslissingen zijn gepland voor 15 september. 21 september is de deadline voor de vier fondsen van Direxion die op 4 januari zijn ingediend.

Goedkeuring van een bitcoin ETF betekent dat institutionele beleggers de markt kunnen betreden en de groei van de prijzen van de belangrijkste cryptocurrencies kunnen faciliteren. Natuurlijk kan de SEC zijn beslissingen voor de deadlines vrijgeven, maar zoals uit eerdere voorbeelden blijkt, zal het bureau waarschijnlijk wachten tot ze dichter bij de deadlines zijn. Eerder bracht de SEC een transcript uit van een discussie over de gedragsnormen van beleggingsprofessionals, en verschillende SEC-functionarissen gaven hun mening over Bitcoin, de cryptocurrency-marktregelgeving en de komst van Bitcoin ETF.

Het zal naar verwachting een doom scenario worden als alle ETF’s worden afgekeurd. We hebben gezien wat er gebeurde toen er een beslissing werd genomen om de aanvraag van CBOE te verlengen tot 30 september.

 

Geef een reactie