Bitcoin exchanges offline na storing bij Cloudflare

Cloud-serviceprovider Cloudflare maakte vanmorgen bekend dat het kampte met storingen. Er bleek een enorm aantal diensten te zijn dat er last van had, waaronder cryptocurrency exchanges.

FTX, Bitfinex en anderen offline

Dat verklaren veel crypto-dienstverleners op Twitter, waaronder de grote Amerikaanse exchange FTX. Op Twitter verklaart FTX dat zijn diensten in ‘post-only-modus’ stonden, je kon dus alleen orders plaatsen en niet uit laten voeren. De exchange zou er niet volledig uit hebben gelegen, maar was ‘slecht bereikbaar’. FTX is na Binance momenteel ‘s werelds grootste crypto-exchange.

TechCrunch schrijft dat Bitfinex, OKX en anderen ook problemen hadden. OKX-CEO Jay Star bevestigt de problemen ook op Twitter. Wat het probleem precies inhield is niet duidelijk, maar Cloudflare schrijft dat het inmiddels is opgelost.

Naast crypto exchanges lagen ook games zoals Valorant en League of Legends plat, maar ook Discord, Doordash en zelfs sites op basis van Amazon’s AWS hadden problemen, waaronder Crypto Insiders zelf.

Bewijs van het belang van decentralisatie

De problemen bewijzen het belang van decentralisatie. Het probleem deed zich voor bij de gecentraliseerde cloud-dienstverlener Cloudflare. Dit bedrijf wordt duidelijk door een heel groot deel van het internet gebruikt. Als dit niet het geval was geweest, dan was het probleem veel minder groot geweest.

Toch is het moeilijker dan je zou denken om een dienst écht decentraal te maken. Mensen die een willekeurig DeFi-protocol of zelfs Ethereum (ETH) horen denken vaak meteen dat het decentraal is. In werkelijkheid ligt het anders. Een protocol als Ethereum gebruikt namelijk decentrale manieren om transacties te bevestigen. De complexere smart contracts worden namelijk uitgevoerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM), die worden gewoon verwerkt op ‘normale’ servers en niet op mining hardware.

En daar zit het probleem. Als alle protocollen écht volledig decentraal zouden worden, dan zou elke crypto-dienstverlener zijn eigen servers hebben om zijn diensten te ondersteunen. Dat is erg duur.

The post Analyse: Bitcoin exchanges offline na storing bij Cloudflare
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht