Bitcoin fondsen zien ergste uitstroom ooit, SOL voorkeur boven ETH

Door de enorme koersdalingen op de cryptocurrency markt afgelopen week, zien we ook dat institutionele investeerders steeds vaker meer riskante investeringsproducten ontwijken.

Alhoewel bitcoin (BTC) fondsen afgelopen week een aardige netto instroom zagen, geldt dat niet voor de meeste altcoins. Vooral ethereum (ETH) producten zagen wederom een grote netto uitstroom, blijkt uit het nieuwe rapport van CoinShares.

Crypto fondsen naar laagste niveau sinds feb 2021

Crypto fondsen bereikten afgelopen week een totale netto uitstroom van $38,6 miljoen. Daardoor valt de totale assets under management (AUM), of activa onder beheer, in crypto investeringsproducten naar $36,3 miljard. Dat is het laagst sinds februari 2021 en een daling van 59% ten opzichte van november 2021.

Bitcoin fondsen zien netto instroom…

Bitcoin zag desondanks alsnog een netto instroom van $28,2 miljoen afgelopen week. Deze instroom komt inmiddels op $46,3 miljoen uit deze maand en zelfs $480 miljoen dit jaar. Daarentegen zagen bitcoin short fondsen (producten die op een prijsdaling gericht zijn) juist een uitstroom van $5,8 miljoen. Volgens CoinShares suggereert dit mogelijk dat het negatieve sentiment een piek heeft bereikt.

…maar ook grootste uitstroom ooit in een dag

Echter zagen bitcoin fondsen afgelopen vrijdag de grootste uitstroom ooit in een enkele dag, namelijk van maar liefst $493 miljoen. Dat had, zoals vanochtend in de bitcoin marktupdate was te lezen, te maken met een enorme uitstroom van meer dan 50% uit de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Purpose.

CoinShares is echter onduidelijk hoe deze enorme uitstroom werd gecompenseerd om alsnog op een positief totaal uit te komen voor bitcoin. Wellicht werd deze Purpose uitstroom nog niet mee gerekend in het wekelijkse verslag.

Ethereum fondsen zien al 11 weken uitstroom

Altcoins waren afgelopen week niet in de smaak onder institutionele investeerders. Vooral ethereum producten zag een enorme uitstroom. Maar liefst $69,9 miljoen stroomde uit ether fondsen afgelopen week. Het is alweer de elfde week op rij dat ether producten een netto uitstroom ondervinden en inmiddels is dit jaar al $458,6 miljoen uitgestroomd.

Investeerders kiezen solana boven andere altcoins

Tron (TRX) zag afgelopen week een netto uitstroom van $0,9 miljoen, polkadot (DOT) van $0,3 miljoen en cardano (ADA) van $0,4 miljoen. Solana zag daarentegen afgelopen week juist een instroom van $0,7 miljoen en inmiddels van $109,4 miljoen dit jaar.

De reden waarom investeerders solana boven ethereum kiezen, heeft mogelijk te maken met investeerders die hun risico willen verkleinen en diversifiëren. Zogenaamde multi-asset producten zagen afgelopen week dan ook een netto instroom van $8,9 miljoen en van $206,7 miljoen dit jaar.

The post Analyse: Bitcoin fondsen zien ergste uitstroom ooit, SOL voorkeur boven ETH
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht