Bitcoin FUD: Chinese zoekmachines censureren nu crypto beurzen Binance, Huobi en OKEx

Er verschijnt weer nieuwe fear, uncertainty & doubt (FUD) uit China en dat voorspelt wellicht weinig goeds voor de cryptocurrency koersen. Minstens drie van de grootste internetdiensten uit China, namelijk Baidu, Sogou en Weibo, censureren nu de namen van de drie grootste internationale cryptocurrency-exchanges: Binance, Huobi en OKEx.

Baidu en Sogue zijn Google-achtige zoekmachines en blokkeren nu zowel de Chinese als de Engelse namen van de drie crypto-beurzen. Het is naar verluidt de eerste keer dat Baidu crypto-gerelateerde termen censureert, de zoekmachine wordt door meer dan 200 miljoen mensen gebruikt.

Weibo, een soort Chinese Twitter en tevens zeer populair, censureert nu ook alle drie namen. Het is onduidelijk hoe lang de censuur al gaande is, maar het viel vandaag meerdere Chinese traders op. De bedrijven hebben nog geen reactie gegeven op het nieuws.

Het nieuws volgt na een reeks van Chinese FUD. China lijkt de afgelopen tijd weer hard op te treden tegenover crypto, al lijkt de houding erg wispelturig te zijn. Vorige week werden plotseling 25 accounts van bekende ‘crypto influencers’ gesloten op Weibo:

“Weibo, de Chinese Twitter, heeft de accounts van veel crypto influencers opgeschort, waaronder mijn Weibo-account. Voel je vrij om mij hier te volgen. Twitter is tenminste crypto-vriendelijker.”

De Chinese FUD droeg de afgelopen tijd bij aan de dalende koersen op de crypto markt, maar vooralsnog is dat niet weer terug te zien. In tegenstelling juist, kleurt de markt op het moment van schrijven groen. Onlangs kwam naar buiten dat Chinese handelaren zich niet laten afschrikken door dit soort FUD en massaal over-the-counter (OTC) handelsplatformen gebruiken.

The post Analyse: Bitcoin FUD: Chinese zoekmachines censureren nu crypto beurzen Binance, Huobi en OKEx
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht