Próspera, een speciale economische zone in Roatan, Honduras, heeft een belangrijke stap gezet in het belang van crypto-adoptie. De zone heeft via een officiële publicatie Bitcoin erkend als een rekeneenheid. Dit houdt in dat Bitcoin nu kan worden gebruikt om de marktwaarde van goederen en diensten in het gebied te bepalen.

Leiderschap in innovatie

Jorge Colindres, de waarnemend manager en belastingcommissaris van Próspera ZEDE (Zone voor Werkgelegenheid en Economische Ontwikkeling), kondigde deze ontwikkeling aan op 5 januari. Zijn doel is om meer financiële vrijheid te bieden aan individuen en bedrijven die in Próspera opereren. In een bericht op X benadrukte hij het belang van financiële en monetaire vrijheid.

Tijdelijke beperkingen en toekomstige mogelijkheden

Op dit moment kan Bitcoin nog niet worden gebruikt voor de “Final BTC Tax Payment Procedure” vanwege technologische beperkingen en externe regelgevingskwesties. Echter, zodra deze problemen zijn opgelost, zal dit veranderen. Voorlopig worden belastingverplichtingen van entiteiten die Bitcoin kiezen bepaald in referentie naar BTC voor interne boekhoudkundige doeleinden, maar worden ze gerapporteerd in Amerikaanse dollars of Honduras lempira.

Entiteiten die geïnteresseerd zijn in het gebruiken van Bitcoin als rekeneenheid moeten binnen 30 dagen na de betreffende belastingperiode een kennisgeving indienen bij de belastingcommissie van Próspera. Hierbij moeten ze refereren aan een goedgekeurde crypto exchange, zoals Coinbase of Kraken.

Groot belang voor Bitcoin en de cryptomarkt

Deze ontwikkeling in Honduras is een belangrijke mijlpaal voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt. Het gebruik van Bitcoin als een officiële rekeneenheid onderstreept de toenemende acceptatie en integratie van digitale valuta’s in het mondiale financiële systeem.

Dergelijke stappen naar adoptie zijn cruciaal voor de groei en stabilisatie van de cryptomarkt. Ze kunnen leiden tot een grotere legitimiteit en vertrouwen van zowel investeerders als individuele gebruikers. De laatste jaren zien we steeds meer landen en regio’s openstaan voor het gebruik van cryptocurrencies, wat bijdraagt aan een positieve trend in de Bitcoin koers en de cryptomarkt in het algemeen. Deze toenemende adoptie belooft veel voor de toekomst van digitale valuta’s.

The post Bitcoin goedgekeurd als rekeneenheid in Honduras appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!