Bitcoin (BTC) maakte gisterenmiddag weer even een dipje. De crash van afgelopen woensdag werd veroorzaakt de publicatie van notulen van een meeting van Federal Open Market Committee (FOMC).

De Federal Reserve verschuift naar een beleid van quantitative easing (QE) naar quantitative tightening (QT) om de stijgende inflatie tegen te gaan. Dat zorgde ervoor dat de aandelenmarkt daalt maar de cryptocurrency markt reageerde nog heviger. Gisterenmiddag maakte bitcoin wederom een klein dip en dat ging gepaard met de publicatie over cijfers van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten die lager uitpakten dan verwacht.

Wederom neemt de onzekerheid toe op de markt. Vooral korte-termijn houders verkopen uit paniek en het marksentiment verschuift steeds verder naar bearish. De fear & greed index komt op een zeldzaam laag niveau uit:

Bitcoin maakt weer een dip

De bitcoin koers dipte vrijdagochtend naar ongeveer $41.400 op cryptocurrency-exchanges als Binance. Vervolgens maakte de koers een kleine bounce naar $42.500, maar enkele uren later verloor bitcoin weer grip en zakte ditmaal zelfs naar $41.200.

Wederom maakte bitcoin een kleine bounce terug naar $42.000 en wederom kelderde vervolgens bitcoin omlaag en de koers kwam toen zelfs bij $41.000 uit. Dat patroon herhaalde vervolgens nogmaals, maar met minder hevige schommelingen. Bitcoin bleef gedurende avond en nacht schommelen rondom $42.000. De volatiliteit nam de afgelopen uren weer flink af en de koers lijkt vooralsnog hier stand te houden.

Op het moment van schrijven komt de prijs van bitcoin op $42.100 uit en op Bitvavo op €37.050. Dat is precies dezelfde prijs als een jaar geleden:

Kan bitcoin herstellen of zakt koers verder?

Vooralsnog houdt bitcoin boven de support van $40.000 stand, maar de kans bestaat nog steeds dat deze support begeeft en de koers helemaal richting $30.000 keldert. Toch is er ook nog altijd veel vertrouwen onder analisten dat bitcoin een bodem heeft gevonden en een deze dagen een flinke bounce zou kunnen maken. Zo’n bounce volgt vaker na dit soort extreme angst, maar dat is alles behalve zeker.

In elk geval zien de on-chain gegevens er nog altijd zeer bullish uit. Whales en miners blijven BTC accumuleren en er is nog altijd een netto uitstroom van BTC uit beurzen te zien.

The post Analyse: Bitcoin in gevecht met support, angst neemt verder toe
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!