Bitcoin (BTC) steeg gisteren in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC) naar een nieuwe piek van $28.900. Direct na FOMC maakte de BTC koers echter een forse duik van 6,5% en dipte kort onder $27.000. Vervolgens begon de koers gestaag te herstellen, maar lijkt vanochtend wat weerstand tegen te komen rond $27.900. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $27.730 op Binance en €25.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,8% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 2%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $538 miljard en de dominantie op 46,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 57 (Greed).

FOMC zorgt weer voor rode markten

De financiële markten kregen gisteren toch weer een klap te verduren na FOMC. De markten hoopten wellicht stiekem op een pauze qua renteverhogingen, maar de Federal Reserve koos toch voor een verhoging van 0,25%. Daarmee komt de rente nu op 5% uit, het hoogst sinds 2006.

Maar het was waarschijnlijk vooral Fed voorzitter Jerome Powell die de markten omlaag duwden nadat hij toch meer hawkish klonk dan verwacht. Zo zei hij onder andere dat de Fed niet verwacht dat het nog dit jaar de rente omlaag zal brengen, maar juist verder zal verhogen als dat nodig is. Toch denken veel analisten dat de rente mogelijk nu zijn piek heeft bereikt.

Amerikaanse regering nog niet klaar met aanval op crypto

Echter hebben we meer slecht nieuws uit de VS. Zo kondigt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het achter Tron (TRX) oprichter Justin Sun gaat alsmede de enorme Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. Later vandaag volgt hierover meer op Crypto Insiders.

Bitcoin houdt desondanks sterk stand

Toch lijkt de koers vooralsnog goed stand te houden. Volgens analist Maartunn hoeven we daarom ons nog geen zorgen te maken. Echter blijven de meningen onder analisten zeer verdeeld: zitten we aan het begin van een nieuwe bullmarkt of was dit slechts een bearmarkt rally?

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin keldert 6,5% na FOMC terwijl de VS de aanval op crypto opvoert
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!