Het mag geen geheim zijn dat de Bitcoin koers het de afgelopen tijd moeilijk gehad heeft. De koningsmunt is deze week wederom onder de $60.000-grens gezakt en staat op het moment van schrijven op $57.141, wat een daling van ongeveer 5% betekent in de afgelopen 24 uur. Ondanks deze correctie blijven lange termijn investeerders dit als een uitgelezen kans zien om goedkoper BTC in te slaan, ook wel “koop de dip” genoemd.

Er heerst angst in de markt

Naast dat de koers van Bitcoin gedaald is, heeft de koningsmunt ook andere cryptocurrencies naar beneden getrokken, waaronder Ethereum (ETH). De nummer twee cryptocurrency in de markt staat op het moment van schrijven op $3.057, wat een daling van 5,10% betekent in de afgelopen 24 uur. Het mag wel duidelijk zijn dat onervaren beleggers bang zijn, wat hen aanzet om te paniek verkopen.

Dat er angst heerst in de markt is ook terug te zien in de Fear and Greed Index. Met een stand van 44 duidt de index op een toestand van angst, die door sommige de veteranen in de markt wordt geïnterpreteerd als een potentiële fase voor geleidelijke accumulatie. Historisch gezien kunnen extreme angstomstandigheden namelijk lucratieve koopmogelijkheden bieden, hoewel dit de mogelijkheid van verdere prijsdalingen niet uitsluit.

Santiments wijst op “koop de dip”-sentiment

Santiment, een analyseplatform op de keten, ondersteunt het idee dat de huidige marktomstandigheden een voorzichtige accumulatie in de hand zouden kunnen werken. Hun analyse wijst op een toename van het aantal “buy the dip”-vermeldingen, wat erop wijst dat een deel van de marktdeelnemers de prijscorrectie ziet als een koopmogelijkheid met korting. Santiment raadt echter geduld aan en merkt op dat echte koopmogelijkheden zich vaak voordoen wanneer het enthousiasme van de markt begint af te nemen.

Toekomstvoorspellingen en vraagzones

Volgens het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock is Bitcoin onder een aanzienlijke vraagzone van $60.000 gezakt. Deze doorbraak heeft meer dan 16% van de BTC-houders in een verliespositie gebracht, wat duidt op verdere neerwaartse druk, tenzij er aanzienlijke koopsteun ontstaat. Het volgende grote vraagniveau ligt tussen de $40.000 en $50.000. Mocht de prijs van Bitcoin blijven dalen tot onder de $56.000, dan riskeert deze dit lagere ondersteuningsniveau te bereiken, waardoor de verliezen voor de huidige houders mogelijk groter worden.

Institutionele verkoop en de impact ervan op Bitcoin

Institutionele activiteit speelt ook een cruciale rol in de recente prijsbewegingen van Bitcoin. Opvallend is dat de Duitse overheid onlangs voor 249,50 miljoen dollar aan Bitcoin naar verschillende beurzen heeft overgedragen, waardoor de verkoopdruk is toegenomen. Dergelijke grootschalige verkopen kunnen de marktdynamiek aanzienlijk beïnvloeden, waardoor prijsherstel een grotere uitdaging wordt. Niettemin blijven veel marktdeelnemers optimistisch en beschouwen deze correcties als strategische toegangspunten.

Conclusie: Maak gebruik van de kansen, maar wees voorzichtig

Concluderend benadrukt de recente prijsdaling van Bitcoin de complexe wisselwerking tussen marktsentiment, institutionele acties en bredere economische trends. Hoewel de huidige omstandigheden potentiële koopmogelijkheden suggereren, vooral in het licht van de angst, onderstrepen ze ook het risico van verdere dalingen. Beleggers wordt aangeraden beleggingen te benaderen met een goed geïnformeerde en voorzichtige strategie.

Het bericht Bitcoin koers blijft dalen, wat voor “koop de dip” sentiment zorgt onder beleggers verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!