Bitcoin koers door inflatie nieuws weer afgewezen

Terwijl de rest van de cryptocurrency markt eindelijk weer begint aan te trekken, lijkt de moeder aller crypto nog wat achter te blijven. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt vanochtend naar $2,81 biljoen terwijl de dominantie van bitcoin (BTC) onder 39% duikt.

Bitcoin corrigeert weer

De bitcoin koers deed eind maandagavond een poging om door $59.000 te breken, maar werd afgewezen en kelderde vervolgens gedurende nacht naar $56.500. Dat zagen we vervolgens weer afspelen.

Bitcoin steeg gisteren even flink en tikte tegen het eind van de middag weer $59.000 aan, maar werd daar wederom afgewezen. Bitcoin kelderde weer hard omlaag en dipte zelfs even naar $56.250.

Daar maakte vervolgens bitcoin een bounce en herstelde naar $57.000. De koers steeg daarna verder naar een piek van $58.400, maar corrigeerde toch weer iets omlaag. Bitcoin schommelt sindsdien tussen $57.000 en $57.500.

Nu het bereik waar de koers tussen schommelt steeds kleiner wordt, is de vraag wanneer bitcoin weer uitbreekt. Het is mogelijk dat de koers echter nog iets langer in dit bereik vastzit. Mocht bitcoin naar boven uitbreken, dan ligt er weerstand rond $50-dagen exponential moving average (EMA) rond $58.300, vervolgens op $59.000 en natuurlijk $60.000.

Mocht bitcoin echter toch weer dalen dan vindt de koers wellicht support rond $55.000 bij de 100-dagen EMA of wederom bij die 100-dagen simple moving average die afgelopen vrijdag als support diende en nu rond $54.500 ligt. Daarna vinden we wellicht support bij de 200-dagen EMA rond $50.000.

Waarom corrigeert bitcoin?

De crypto community paart de bitcoin correctie samen met nieuws van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, kondigde gisterenavond aan dat het risico op hogere inflatie toch weer toeneemt terwijl hij het coronasteunpakket juist sneller wil afbouwen.

Net als bitcoin, begon toen ook de aandelenmarkt weer rood te kleuren. Dat duidt wellicht aan dat bitcoin toch (vooralsnog) meer correlatie heeft met riskantere activa dan met oppotmiddelen als goud.

Bullish signalen voor de bitcoin koers

Toch zijn er nog altijd veel bullish signalen voor de bitcoin koers. Ten eerste lanceert Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, deze week Canada’s tweede bitcoin spot exchange-traded fund (ETF):

Analysebedrijf Glassnode meldt dat de gemiddelde levensduur van een bitcoin terug is naar het relatief lage niveau van eind oktober. Deze average spent output lifespan (ASOL) stijgt wanneer oudere bitcoins worden verzonden, oftewel wanneer investeerders die langer in de markt zitten winst pakken. Als deze ASOL tijdens een correctie daalt, dan is het een teken van vertrouwen in de prijs:

Analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat bitcoin nog een mijlpaal had bereikt. Gisteren was het aantal adressen dat BTC vasthoudt voor het eerst naar 39 miljoen gestegen. Het is een grove benadering van hoeveel mensen daadwerkelijk bitcoin bezitten:

The post Analyse: Bitcoin koers door inflatie nieuws weer afgewezen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht