Bitcoin koers klimt zeer dicht in de buurt van ATH, shiba inu stijgt weer hard, maar deze altcoin nog harder

De cryptocurrency markt blijft in een opwaartse trend zitten. Desondanks zagen we gisteren tegen middernacht de koersen even een flinke dip maken. De totale marktkapitalisatie zakte even onder $2,5 biljoen, maar is vanochtend weer naar $2,62 biljoen hersteld. De koersen van enkele grote crypto lijken op het punt te staan nieuw records te vestigen, en wellicht nog deze week.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) consolideerde gisteren rond $61.000 en bleef daar stabiel standhouden. Echter maakte de koers tegen het eind van de avond toch even een flinke dip en kwam zelfs even onder $59.000 uit op verschillende cryptocurrency-exchanges.

Het was een dip van ongeveer 3,3%, maar bitcoin maakte vervolgens gelijk een flinke bounce terug omhoog. Bitcoin tikte toen weer even $63.000 aan, vlak onder de piek van vrijdag. Opvallend is dat bitcoin vervolgens de rest van de nacht alsnog standhield boven $62.000. Dat is pas een keer eerder gelukt, tussen 13 en 16 april. Toen vestigde de koers zijn all-time high (ATH) van $64.800.

Op het moment van schrijven komt bitcoin alweer bij $62.600 uit, wat betekent dat we momenteel nog maar 3% verwijderd zijn van de ATH. De kans lijkt groot te zijn bitcoin dan ook zeer binnenkort een nieuw record vestigt.

Dat is wellicht afhankelijk van hoe de markt op de lancering van de eerste bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) in de VS reageert. Dat zal wellicht nog later vandaag of morgen gebeuren. Onderzoeksbedrijf Glassnode meldt imiddels dat het volume en de open interest op bitcoin opties, dus niet futures, de laatste tijd is “geëxplodeerd.” Desondanks bestaat de kans dat het volume voor de ETF teleurstellend uitpakt.

Altcoins

Ethereum (ETH) was gisteren een stuk minder stabiel dan bitcoin en kon in de ochtend al niet aan $3.900 vasthouden. Ether zakte eerst naar $3.850, enkele uren later naar $3.800 en vervolgens dook de koers helemaal naar $3.640, een daling van 6,7%. Vervolgens maakte ether, net als bitcoin, een grote stuiter terug omhoog en piekte vervolgens net iets boven $3.900. Dit niveau biedt nu al meerdere dagen flink wat weerstand, toch lijkt de kans groot te zijn dat als bitcoin zijn ATH breekt, dat ether ook snel zal volgen.

De rest van de top 10 grootste crypto toonde een vergelijkbare dip rond middennacht. De meeste koersen herstelden ook weer, maar ripple (XRP) heeft daar momenteel meer moeite mee. XRP dipte hard omlaag, maar kon gedurende nacht niet compleet herstellen. Daardoor staat de koers alsnog 3,5% in de min staat en komt bij $1,10 uit.

Vlak buiten de top 10 is shiba inu (SHIB) weer bezig. Deze meme crypto zat afgelopen week in een neerwaartse trend na de koers begin deze maand nog ongekend hard steeg. Het lijkt erop dat SHIB wellicht van het weekend een bodem heeft kunnen vinden. De koers dipte gisteren minder diep dan de meeste andere crypto en maakte vervolgens een enorme stuiter omhoog. SHIB staat 9% in de plus vanochtend, maar er bestaat een kans dat het om een zogenaamde fake-out gaat. Dit soort crypto blijven dan ook een riskante gok.

Toch is SHIB niet de hardste stijger op de markt vandaag, die eer gaat naar stacks (STX). De STX koers maakte een enorme sprong afgelopen nacht en schommelt momenteel hevig heen en weer rond $2,65 met merkwaardige pieken in het handelsvolume. STX staat 25% in de plus vandaag en 100% ten opzichte van twee weken geleden.

The post Analyse: Bitcoin koers klimt zeer dicht in de buurt van ATH, shiba inu stijgt weer hard, maar deze altcoin nog harder
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht