Bitcoin koers lijkt trend ommekeer te maken, wanneer volgt uitbraak?

De helft van de top 100 cryptocurrencies kleurt vandaag weer rood, waaronder de meeste altcoins in de top 10. Dat geldt vandaag niet voor bitcoin (BTC), die in de afgelopen 20 uur gestaag in waarde is gestegen. Daardoor neemt de bitcoin dominantie weer iets toe, maar ligt alsnog onder 40%. De totale marktkapitalisatie van alle crypto klimt ook iets en komt op $2,73 biljoen uit.

Desondanks lijkt de angst nog niet uit het marktsentiment zijn, wellicht zijn er nog zorgen omtrent de potentiële verkoopdruk met Mt. Gox bitcoins. Volgens de fear & greed index zakt het sentiment weer naar fear (32):

BTC koers in lichte opwaartse trend

De bitcoin koers kon gisterenochtend nog niet vasthouden aan $57.000 en maakte in de middag wederom een dip naar $55.900. Vervolgens maakte een bitcoin een kleine bounce terug naar $57.000 en de koers is sindsdien langzamerhand aan het klimmen.

Kort na middennacht maakte bitcoin even een flinke sprong, maar werd vervolgens afgewezen bij $58.400 en corrigeerde vervolgens terug naar $57.000. Bitcoin begon toen weer te klimmen en komt op het moment van schrijven bij $57.700 uit.

Daarmee lijkt de koers langzamerhand een trend ommekeer te maken en wellicht in een opwaartse trend terecht te komen. Bitcoin wordt minder volatiel en het bereik wordt kleiner. Meestal volgt daarna weer een flinke toename aan volatiliteit doordat de koers uitbreekt. Dat kan echter omhoog of omlaag zijn.

Belangrijke niveaus om in de gaten te houden zijn alsnog de 100-dagen moving average, nu rond $53.850 en de 50-dagen MA vlak boven $60.000. Eerst zal bitcoin echter door $58.000 moeten breken en de kans is groot dat de koers nog een aantal dagen langer in dit bereik vastzit.

On-chain data nog steeds bullish

De zogeheten on-chain gegevens voor bitcoin tekenen nog steeds een bullish plaatje en lijken een uitbraak binnenkort te voorspellen. Zo meldt analist Philip Swift dat de advanced network value to transaction (NVT) indicator aantoont dat bitcoin momenteel in oversold territorium zit.

Analysebedrijf Santiment meldt dat bitcoin whales weer begonnen zijn met het accumuleren. Whales met 100 tot 10.000 BTC in hun bezit kochten afgelopen week maar liefst 59.000 BTC, oftewel 0,29% van het totale aanbod.

Analist Will Clemente meldt dat er een duidelijke bullish divergentie te zien is in de afgelopen twee weken waar het aanbod van BTC verschuift naar “sterke handen:”

Volgens analist Jesse Owens tonen ook de relative strength index (RSI) en de moving average convergence divergence (MACD) een bullish beeld:

The post Analyse: Bitcoin koers lijkt trend ommekeer te maken, wanneer volgt uitbraak?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht