Bitcoin koers stijgt, maar FTX drama escaleert en miners capituleren

Bitcoin (BTC) hield na de dip aan de start van deze week boven $16.000 stand en begon afgelopen nacht iets te herstellen. Sinds vanochtend vroeg duwt bitcoin tegen weerstand aan rond $16.500, de onderkant van het gebied waar bitcoin vorige week in zat. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $16.483 op Binance en €15.895 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,6% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 2,2%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $317 miljard en de dominantie op 37,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

Hawkish Fed en China protesten

Gisteren sloten veel aandelen weer in het rood. Dat kwam mede doordat protesten in China tegen de Covid lockdown voor veel onrust zorgen op de financiële markten. Daardoor vingen vooral Apple aandelen een forse klap.

Ondertussen klonken meerdere ambtenaren van de Federal Reserve gisteren toch meer hawkish dan verwacht door te suggereren dat meer renteverhogingen nodig zijn om de inflatie te remmen. Bitcoin herstelde dan ook pas na sluiting van deze markten.

FTX crash zorgt voor meer problemen

De gevolgen van de FTX crash blijven nog steeds opstapelen. Amazon gaat zelfs een serie maken van het drama. Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat BlockFi inmiddels faillissement heeft aangevraagd. Het ziet er echter niet goed uit voor het bedrijf, zoals onderzoeker Greg Lim van The Block meldt:

Ondertussen klaagt BlockFi de voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried aan, meldt de Financial Times. Later hierover volgt ook meer op Crypto Insiders.

Bitcoin miner capitulatie lijkt begonnen

Gisterenochtend schreven we al dat bitcoin miners mogelijk moeten capituleren. De hoeveelheid signalen die dit aangeven nemen echter toe.

Bitcoin miners hebben het zwaar dit jaar door de dalende koers en hoge energiekosten. Ondertussen zorgde de alsmaar stijgende hash rate voor een recordhoge moeilijkheidsgraad. Het ziet er echter naar uit dat de FTX crash wellicht de laatste druppel was voor sommige miners.

De hash rate, ofwel de rekenkracht van het Bitcoin netwerk, is nu in een rap tempo aan het dalen. Blocks in de blockchain van Bitcoin worden momenteel slechts elke 11 minuten en 12 seconden verwerkt terwijl dat elke 10 minuten moet zijn.

Volgens schattingen van BTC.com betekent deze dalende hash rate dat men verwacht dat volgende week de moeilijkheidsgraad van bitcoin mining met maar liefst 6,5% zal dalen, en misschien nog meer:

Ondertussen neemt  de BTC uitstroom vanuit miners naar exchanges weer toe. Dat kan voor veel verkoopdruk zorgen en negatief uitpakken op de prijs als deze uitstroomt aanhoudt.

Aantal bitcoin crabs op all-time high

Toch is er ook positief nieuws te melden. Het aantal zogeheten bitcoin crabs, investeerders met 1 tot 10 BTC in bezit, staat nu op een all-time high boven 800.000. Deze groep heeft de laatste tijd agressief geaccumuleerd, meldt On-Chain College:

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin koers stijgt, maar FTX drama escaleert en miners capituleren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht