Bitcoin koers test weerstand $40.000, ethereum blijft iets achter, XRP koers schiet plotseling hard omhoog

De cryptocurrency markt trekt weer verder aan na een kleine correctie gisteren. De meeste koersen kleuren vandaag wederom groen en de totale marktkapitalisatie stijgt van 1,53 biljoen naar $1,6 biljoen, maar zakt op het moment van schrijven weer iets.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) kon gisteren boven $37.000 standhouden en in de middag al naar $39.000. Vervolgens corrigeerde bitcoin weer terug naar $37.500, maar begon vanaf daar tegen het eind van de avond weer flink te stijgen. Afgelopen nacht testte de bitcoin koers, zoals verwacht, meerdere malen de weerstand rond $40.000 en vestigde vanochtend een piek rond $40.250.

Op het moment van schrijven duikt bitcoin weer onder $40.000, maar het ziet er naar uit dat de koers op het punt staat om deze weerstand snel nogmaals te testen. Het handelsvolume neemt iets af, maar blijft relatief hoog. Mocht bitcoin door deze grens breken, dan ligt wellicht de weg richting $42.000 open. Mocht bitcoin hier toch vastlopen, dan krijgen de altcoins wellicht een kans om bij te trekken. Afgelopen nacht bleven de meeste altcoins achter liggen ten opzichte van bitcoin. De dominantie van bitcoin stijgt vandaag naar 47%.

Altcoins

Ethereum (ETH) kon afgelopen nacht bitcoin niet bijhouden en de correlatie tussen de twee koersen neemt dan ook iets af. De ether koers steeg gisteren in eerste instantie juist flink omhoog, maar liep gisterenmiddag al rond $2.330 tegen veel weerstand aan en corrigeerde weer terug naar $2.200. Afgelopen nacht testte ether nogmaals deze $2330, maar op het moment van schrijven zakt de koers weer terug naar $2.250

In de top 10 crypto is ripple (XRP) vandaag de hardste stijger. De XRP koers schiet vanochtend plotseling hard omhoog. Het koersverloop van XRP leek eerst grotendeels op ether, maar schiet op het moment van schrijven $0,635 naar $0,702. Dat is een stijging van maar liefst 10,6% in een uur en zet wellicht nog even door. Komt dat door dit nieuws?

Verder zien we in de top 100 grootste crypto nog een aantal andere flinke stijgers vandaag. Quant (QNT), dash (DASH), hedera (HBAR), axie infinity (AXS), decred (DCR), iota (MIOTA), siacoin (SC), terra (LUNA), bittorrent (BTT), okb (OKB) en huobi token (HT) staan allemaal zo’n 9 tot 11% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Theta (THETA) stijgt weer het hardst en pakt 12% vandaag. Veel van deze koersen staan inmiddels ongeveer 40 tot 70% in de plus ten opzichte van een week geleden, voor axie infinity is dat zelfs meer dan 200%.

The post Analyse: Bitcoin koers test weerstand $40.000, ethereum blijft iets achter, XRP koers schiet plotseling hard omhoog
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht