Bitcoin Koers Vlakbij $20.000: Breken We Uit, of Dalen We Verder?

Afgelopen zaterdag dook de bitcoin (BTC) koers onder de cruciale prijsgrens van $20.000, een eerdere all-time high (ATH). Op dit moment proberen de bulls om dit prijsniveau echter weer te heroveren met tot nu toe nog geen succes.

Bitcoin koers vlak onder $20.000

Sinds afgelopen zaterdag wist de BTC koers met ruim 10% in waarde te stijgen. Vervolgens zagen we gisteravond de eerste poging om de weerstand bij $20.000 te breken.

Enkele uren handelde het hier vlak boven, maar tot een verdere uitbraak kwam het niet. Om 2 uur vannacht dook bitcoin hier dan ook weer onder. Hiermee komt de huidige bitcoin prijs op crypto exchange Coinbase uit op $19.950.

De bitcoin prijs in euro handelt op 18.942 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo.

De candlestick van vorige week sloot tevens gisteravond. Deze sloot onder de 200-weken moving average (MA), een negatief signaal. Daarnaast zien we dat ook het handelsvolume een hogere piek heeft neergezet ten opzichte van de daling in de week van 9 mei.

Waar ligt toch die bitcoin bodem?

Dat is de vraag die de afgelopen weken vaak in het hoofd van menig crypto-investeerder rondspookt. Waar de huidige bodem precies ligt weet natuurlijk niemand. Wel delen veel analisten hun meningen over waar de bodem mogelijk kan liggen, zo ook TechDev.

Zijn checklist voor een bodem lijkt bijna compleet. Hij vergeleek correcties die langer dan een jaar duurde uit het verleden en stelde zo deze checklist samen. Zijn conclusie op basis van de huidige situatie: “Een close boven de 20-weken MA bevestigt waarschijnlijk het einde.”

Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet nog een verdere duik gaan krijgen, ook al kan deze van korte duur zijn. Met de huidige bitcoin prijs is de correctie vanaf zijn ATH namelijk 74%. Gemiddeld gingen dit soort correcties dieper dan -80%, zo laat analist Holger Zschaepitz weten:

“Om dingen in perspectief te plaatsen: een Bitcoin-crash van 74% zoals op dit moment is niets ongewoons. In de geschiedenis zijn er al 4 crashes geweest waarbij de leidende cryptocurrency met >80% van piek naar low ging.”

Meer bitcoin analyses ontvangen?

Wil jij meer bitcoin analyses ontvangen? Word lid van Crypto Insiders Premium en ontvang dagelijks interessante updates van bitcoin en andere crypto. Ook stel je binnen onze Discord vragen aan analisten, crypto coaches en onze gedreven community!

The post Analyse: Bitcoin Koers Vlakbij $20.000: Breken We Uit, of Dalen We Verder?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht