Het is maandag en er staat weer een verse week voor de deur. Voordat we beginnen met onze traditionele vooruitblik op de macro-economische data die voor ons ligt, wil ik eerst nog even wat belangrijke data van afgelopen week doornemen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je meer van dit soort updates ontvangen? Neem dan eens kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer het gelijk zelf 30 dagen gratis.

Inflatiedata van vorige week

We beginnen met de inflatiedata van afgelopen woensdag, die in eerste instantie positief werd ontvangen door de markt. De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) daalde af naar 4,9 procent en kwam daarmee 0,1 procent lager binnen dan verwacht. Ook de Core CPI (kerninflatie) kwam met 5,5 procent binnen en was slechts 0,1 procent gedaald ten opzichte van afgelopen maand.

De markt had snel door dat er dus nog niet genoeg reden is voor de Federal Reserve om de rente verlagen. Dat is uiteindelijk waar de markt op hoopt: renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, zodat de druk op de economie afneemt en de nieuwe bullmarkt kan beginnen. Persoonlijk zie ik dat echter nog niet snel gebeuren. Zeker niet omdat de werkloosheid nog op het historisch lage niveau van 3,4 procent ligt. De Federal Reserve heeft nog weinig reden, op de bankencrisis na, om de rente al te verlagen terwijl de inflatie nog zo hoog ligt.

Dinsdag 16 mei

Dan is het nu tijd voor de agenda van volgende week! Op dinsdag start de week met belangrijke data uit de Verenigde Staten. Het gaat om de retail sales die ons meer leren over het consumptiepeil in de Amerikaanse economie. Blijft iedereen nog een beetje consumeren of gaat de hand al op de knip?

Verder krijgen we op dinsdag een toespraak van Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, en kruipt ook Michael S. Barr, vicevoorzitter van de Federal Reserve, achter het spreekgestoelte.

Donderdag 18 mei

Dan springen we alweer door naar de donderdag, wat nu al een tijdje mijn favoriete dag van de week is als het om macro-economische data gaat. Op donderdag krijgen we namelijk de unemployment claims uit de Verenigde Staten. Dit is een wekelijkse indicator die aangeeft hoeveel werklozen erbij zijn gekomen in de VS. Omdat dit een wekelijkse indicator is kunnen we hiermee het beste in de gaten houden of de economie richting een recessie rolt. Vanaf het begin van 2023 zit deze indicator in de lift en vorige week werd voor het eerst de grens van 250.000 nieuwe werklozen overschreven.

Afbeelding

Vrijdag 19 mei

Als laatste staat de vrijdag in het teken van centrale bankiers. Zo krijgen we onder andere toespraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en wederom van ECB President Christine Lagarde. Met andere woorden, er staan weer een hoop spannende macro-economische ontwikkelingen op de agenda voor volgende week. Verder is het natuurlijk heel goed mogelijk dat zaken als de bankencrisis nog een rol zullen spelen, het blijft een onzekere periode. Spektakel lijkt in ieder geval gegarandeerd in 2023, want iedere week is er weer voldoende om over te schrijven.

Blijf de markt een stapje voor met een Premium lidmaatschap

Het kan dus weer spannende week worden qua macro-economische cijfers en daarmee mogelijk ook voor bitcoin. Wil je dit soort informatie eerder ontvangen en weten wat de impact van deze cijfers is op de markt? Hier praten wij over in de Premium omgeving van Crypto Insiders. Ook kun je hier vragen stellen aan ervaren handelaren en delen onze analisten wekelijkse 20 exclusieve technische analyses van een uitgebreid assortiment aan cryptovaluta. Neem eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

The post Analyse: Bitcoin koers wordt deze week beïnvloed door deze macro-data
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!