Bitcoin Lightning Network groeit in korte tijd met 20%

Het Bitcoin (BTC) netwerk blijft hard groeien met opnieuw een forse stijging van het aantal Bitcoin Lightning Network (LN) nodes. De schalingsoplossing legt volgens velen de weg naar massa-adoptie open en dus is het goed nieuws dat de oplossing ook echt van de grond komt.

Bitcoin opschalen

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het LN, hier een korte introductie. Het LN is een layer-2 schalingsoplossing die het doen van bitcoin transacties sneller en goedkoper maakt. De hoofdketen van de Bitcoin blockchain is traag en soms relatief duur en dus kunnen gebruikers kleinere transacties vaak beter via het LN uitvoeren.

Deze transacties vinden off-chain plaats. Transacties tussen de verschillende nodes worden niet direct op de blockchain verwerkt en dus wordt ook de belasting van het Bitcoin-netwerk kleiner. De hoofdchain is voor velen daarom vooral bedoeld om echt grote transacties te verwerken terwijl transacties op het LN meer bedoeld zijn voor het betalen van je kopje koffie.

BTC Lightning Network groeit

En de adoptie van deze oplossing blijft doorzetten, en dat is een goed teken. De afgelopen drie maanden steeg het aantal nodes, dat zijn computers die transacties onderling met elkaar verwerken, met ruim 20% van 15.344 naar 18.880 nodes.

Bitcoin_LN_Nodes_06-12
Aantal LN nodes (2021) – Bron: Bitcoin Visuals

Aandrijvers van Bitcoin LN groei

Er zitten een aantal aandrijvende factoren achter de groei. Het LN groeit vooral sinds begin dit jaar hard nadat de bitcoin prijs enorme hoogtes kon bereiken. Maar de groei van het LN wordt waarschijnlijk vooral aangedreven door twee dingen. Dit jaar introduceerde Twitter een functie waarmee gebruikers op het platform fooien kunnen geven aan andere Twitteraars. Deze transacties worden via het LN netwerk verzonden.

Ook accepteert El Salvador sinds dit jaar BTC als een wettig betaalmiddel. De nationale wallet, Chivo Wallet, maakt tevens gebruik van het LN. Ook dit zal voor een boost hebben gezorgd. Al met al goed nieuws voor de ontwikkeling van Bitcoin en de adoptie van de cryptocurrency!

The post Analyse: Bitcoin Lightning Network groeit in korte tijd met 20%
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht