Bitcoin miljonairs verhuizen naar tropisch belastingparadijs

Naast het feit dat Puerto Rico het hele jaar door een tropische achtergrond biedt met pittoreske stranden, heeft het Amerikaanse grondgebied ook een crypto vriendelijk beleid. Dit komt inclusief met enorme belastingvoordelen voor diegenen die ten minste 183 dagen per jaar op het eiland doorbrengen. Inwoners kunnen hun Amerikaanse paspoort behouden en hoeven tegelijkertijd geen belasting te betalen over vermogenswinsten.

Puerto Rico groeit uit tot dé nieuwe bestemming voor crypto

Facebook-klokkenluider Frances Haugen verhuisde vorig jaar van San Francisco naar Puerto Rico om rond te hangen met haar “crypto-vrienden” op het eiland. De controversiële YouTube-ster en NFT-investeerder Logan Paul vestigde zich daar ook, net als crypto miljardair Brock Pierce, een kindacteur bekend van “The Mighty Ducks” die in 2020 kandidaat was voor het presidentschap in de Verenigde Staten. 

Daarnaast heeft Redwood City Ventures, een fonds dat investeert in bitcoin (BTC) en blockchain bedrijven, een kantoor geopend op het Amerikaanse grondgebied. Er zijn ook verschillende crypto start-ups gevestigd in Puerto Rico. Sommigen zelfs in hetzelfde kantoorpand, en dat allemaal in de afgelopen 12 maanden.

Voor velen heeft de grote aantrekkingskracht van het eiland te maken met Act 60, een wet die aanzienlijke belastingbesparingen biedt voor inwoners.

Lage winstbelasting als doorslaggevende factor 

In de VS betalen beleggers tot 37% op korte-termijn-winst en tot 20% op lange-termijn-winst, wat van toepassing is op crypto en andere activa die langer dan een jaar worden aangehouden. Een van de belastingvoordelen onder Act 60, bekend als de Individual Investors Act, verlaagt de belastingverplichting tot nul als aan bepaalde kwalificaties wordt voldaan. Dit is vooral voordelig voor ondernemers en crypto handelaars.

Er is ook een andere belangrijke fiscale stimulans voor bedrijfseigenaren om zich in Puerto Rico te vestigen. Bedrijven op het vasteland zijn onderworpen aan een federale vennootschapsbelasting van 21%, plus een staatsbelasting, die varieert. Als een bedrijf zijn diensten uit Puerto Rico exporteert, naar de VS of eigenlijk overal, betaalt het een vennootschapsbelasting van 4%. Tel uit je winst.

Puerto Rico’s bijna-te-mooi-om-waar-te-zijn belastingregels werden tien jaar geleden bedacht om mensen en geld aan te trekken op een moment dat het eiland inwoners en geld aan het verliezen was. 

De afgelopen jaren heeft het gebied veel pech gehad. Aardbevingen, orkanen, een meerjarig faillissement en een wereldwijde pandemie hebben een grote impact gehad.. Tot grote opluchting van de regering komen de investeerders nu in een recordtempo binnen.

The post Analyse: Bitcoin miljonairs verhuizen naar tropisch belastingparadijs
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht