De New York Times pakte op 9 april uit met een behoorlijk kritisch artikel, waarin het met name afgeeft op het energieverbruik van Riot Blockchain. Volgens de New York Times verbruikt Riot Blockchain ongeveer evenveel energie als 300.000 huizen in Texas, waarmee het de meeste energie-intensieve miner van Amerika zou zijn. In een verklaring van 10 april zegt Riot Blockchain dat de krant hiermee een “foutief en vertekend beeld” van de situatie geeft.
Groene energie
In de verklaring zegt Riot Blockchain dat het enorm teleurgesteld is in de manier waarop een gerenommeerd nieuwsplatform als de New York Times artikelen produceert. Het bedrijf claimt dat zijn mining-operaties zelfs helemaal geen CO2 uitstoten, net als de datacenters van Facebook, Amazon en Google.
Het datacenter van Riot Blockchain draait op energie van het Texaanse energienet, wat door Riot Blockchain zelf wordt omschreven als het “schoonste en meest duurzame energienet van de Verenigde Staten.”
Een onafhankelijk onderzoek naar het Texaanse energienet laat zien dat de staat voor 26 procent op hernieuwbare energie draait. Dat komt omdat het blijkbaar voor een groot deel nog afhankelijk is van fossiele brandstoffen. De meest duurzame staat in Amerika is volgens het onderzoek South Dakota, wat voor 83 procent op hernieuwbare energie draait.
Stabilisatie van het energienet
Verder wijst Riot Blockchain in zijn verklaring op de bijdrage die het levert aan de stabilisatie van het Texaanse energienet. “We zijn ook trots om mee te doen aan verschillende programma’s die helpen om het energienet te stabiliseren en de kosten van energie te drukken, in tegenstelling tot wat de critici beweren”, zo schrijft Riot Blockchain.
“In tegenstelling tot andere industrieën kunnen wij op ieder moment onze operaties stopzetten, waardoor de stroom plotseling beschikbaar is voor andere gebruikers en kritische infrastructuur tijdens extreme weersomstandigheden”, aldus Riot Blockchain.
In Texas zijn de winters soms streng en de zomers juist bovengemiddeld warm, waardoor het stroomnet op die momenten extra belast wordt. Op die momenten zet Riot Blockchain zijn miners uit, terwijl het buiten die piekmomenten de stroom afneemt van de staat, waardoor Texas daar minder verlies op maakt.
Daarnaast claimt Riot Blockchain dat het artikel in de New York Times is gedreven door “specifieke politieke agenda’s” en het geen eerlijke weergave is van de werkelijkheid. Wat ons betreft is het goed dat Riot Blockchain in ieder geval de discussie opzoekt om hun kant van het verhaal te laten horen.
The post Bitcoin miner Riot Blockchain slaat terug naar kritische New York Times appeared first on BLOX | Nieuws.