Er komt nog altijd meer rekenkracht bij op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de difficulty een nieuwe all-time high (ATH) heeft bereikt.
Bitcoin mining difficulty
Bitcoin miners verwerken transacties door ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Hoe sneller zij dit doen, hoe groter de kans dat zij de juist oplossing vinden. Na het raden van de oplossing mag de miner een transactieblok toevoegen aan de Bitcoin blockchain met als beloning nieuwe bitcoins.
Het netwerk schrijft voor dat er ongeveer elke 10 minuten een nieuw transactieblok wordt toegevoegd. Dit om ervoor te zorgen dat transacties snel en consequent worden verwerkt. Hoe meer BTC miners het juiste antwoord proberen te raden, hoe sneller een blok dus “ontdekt” kan worden.
Mocht dit sneller dan de voorgeschreven 10 minuten zijn, dan zal het automatische difficulty-mechanisme omhoog worden bijgesteld. Zo wordt het moeilijker om het antwoord te raden. Duurt het langer dan 10 minuten dan wordt het juist makkelijker om te minen. De difficulty wordt ongeveer elke 14 dagen bijgesteld.
Bitcoin difficulty naar nieuw record
De difficulty is vandaag, na een kort dipje, weer gestegen. Kortom, er is weer meer rekenkracht bijgekomen. Naast dat dit aantoont dat steeds meer miners geloven in de toekomst van Bitcoin, wordt het netwerk hierdoor ook veiliger. De difficulty bedraagt nu 28,59T, een stijging van 4% ten opzichte van de vorige difficulty adjustment.
Daarmee is een nieuwe ATH bereikt. Nooit eerder was de difficulty zo hoog als nu. Dat is natuurlijk mooi bitcoin nieuws!
Dat het moeilijker wordt om bitcoins te minen betekent dus ook dat er weer meer energie verbruikt wordt. Onlangs was te lezen dat Greenpeace en Ripple een campagne zijn gestart om het netwerk over te laten stappen op proof-of-stake (PoS), een consensusprotocol waarin miners geen rol spelen.
The post Analyse: Bitcoin mining ‘difficulty’ stijgt naar nieuw record
appeared first on Crypto-Insiders.