Bitcoin oversold, is dat een goed instapmoment?

Er zijn talloze modellen waarmee beleggers de koers van bitcoin en andere cryptocurrency proberen te voorspellen. Helemaal in deze onrustige tijden grijpen mensen iedere kans aan om te zoeken naar positieven en dit doet zich nu ook voor. De Relative Strength Index (RSI) staat op ‘oversold’ en dat betekent volgens sommigen een goed moment om in te stappen.

Wat zegt de RSI over de toekomstige bitcoin koers?

De RSI is een index waarop het momentum op de markt gemeten kan worden. Het wordt gebruikt om te meten hoe snel de bitcoin koers een bepaalde kant op beweegt en ook hoeveel ‘kracht’ er achter de beweging zit.

Een hoge RSI betekent dat de prijsbeweging in de afgelopen twaalf maanden heel positief geweest is en een lage RSI betekent het tegenovergestelde. Interessant aan de huidige bitcoin markt is dat de RSI heel laag staat.

Op het moment van schrijven is de bitcoin markt ‘oversold’. Dit komt voor op het moment dat bitcoin verkocht wordt op een waarde waarvan de markt eigenlijk verwacht dat het hoger zou moeten zijn. Dit komt voor in extreem onzekere tijden zoals we die nu meemaken.

Bitcoin Relative Strength Index
Bitcoin Relative Strength Index

Als we hierboven naar de RSI kijken zien we dat deze weer in het rood gekleurd is, dit betekent dat het heel laag staat. De vorige keren dat de RSI rond dit niveau stond waren voor de opmars in 2012, de opmars in 2016 en de opmars die ingezet werd in 2019.

We kunnen duidelijk zien dat na een RSI in het rood een periode komt van grote stijging. Dat is de reden dat beleggers een lage RSI zien als goed instapmoment op de markt. 

Met de huidige economische situatie in de wereld is dat natuurlijk geen zekerheid, maar gezien de historische data zou je deze conclusie wel willen trekken. Veel beleggers die actief zijn voor de lange termijn zien dergelijke perioden als een moment waarop je relatief goedkoop aan bitcoin kunt komen.

Op momenten dat de RSI hoog staat (in het groen) is het sentiment op de markt heel hoog. Veel meer mensen willen het kopen en je betaald dan relatief meer. De plotselinge daling van de afgelopen dagen is ingezet met relatief weinig handelsvolume.

Als beleggers massaal besluiten dat ze bitcoin willen kopen kan dit sentiment snel omgedraaid worden. Wel blijven zaken als de hoge inflatie en de onzekerheid in Oekraïne belangrijke pijnpunten voor dit moment. Hoe lang de Bitcoin RSI dan ook in de rode cijfers blijft staat is onduidelijk.

Geschikte exchanges Voordelen Rating Beginnen met traden
Bitvavo (☝ Onze aanrader) Onze aanrader en beste keuze in NL. De beste handelskosten en eenvoudig in gebruik 4,2/5 Naar exchange
Coinmerce Eenvoudige interface & staking 4,1/5 Naar exchange
Binance Grootste exchange ter wereld 2/5 Naar exchange

Het artikel Bitcoin oversold, is dat een goed instapmoment? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht