Bitcoin reserve Luna Foundation Guard van $1,2 miljard is zoek

Bitcoin reserve Luna Foundation Guard van $1,2 miljard is zoek

Luna Foundation Guard (LFG) is een non-profit organisatie met als doel het ondersteunen en helpen groeien van het Terra (LUNA) ecosysteem. Om dit te doen hadden zij een bitcoin (BTC) reserve van 70.736 bitcoins, met een waarde van ongeveer $2 miljard, aangekocht. Deze reserve zou gebruikt worden om de stablecoin stabiel te houden als het niet met LUNA lukt.

Ondanks de enorme hoeveelheid BTC die werd gekocht, konden de reserves toch niet UST redden. De stablecoin moet, zoals de naam doet vermoeden, een waarde van $1 representeren. Op het moment van schrijven is deze stablecoin slechts $0,17 waard, een flinke daling dus.

LFG heeft ondertussen over deze bitcoin reserve een lening verstrekt aan over-the-counter (OTC) investeringsmaatschappijen om UST te beschermen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat er nog $1,2 miljard aan bitcoin in de reserve zit. De organisatie heeft alleen nog niks over deze reserve bekend gemaakt.

Natuurlijk kunnen we via de blockchain kijken in de wallet van de LFG, echter zien we dat er geen bitcoins meer in deze wallet zitten. Deze wallet data werd op 9 mei bekend gemaakt via Twitter:

Maar waar zijn die bitcoins dan?

Uit on-chain data blijkt dus dat alle 70.736 bitcoins uit de reserves van LFG verdwenen zijn. LFG heeft zelf aangegeven nog een miljard dollar meer nodig te hebben om de stablecoin te beschermen. Toch lijkt het erop dat LFG de BTC wellicht niet meer nodig heeft aangezien het bedrijf er niets meer over meldt. Daarnaast denkt de Terra oprichter dat UST mogelijk toch niet meer te redden is.

Waar alle bitcoins uit de reserve dan precies gebleven zijn of waar ze voor gebruikt zijn, blijft dus vooralsnog een raadsel. Cryptocurrency onderzoeker Mika Honkasalo zegt het volgende erover:

“Vrij smakeloos dat niemand weet wat LFG heeft gedaan met de miljarden aan BTC onderpand.

Ik had aangenomen dat ze waren verkocht, maar een heleboel geruchten gaan rond dat ze nog steeds het grootste deel hebben.”

 

The post Analyse: Bitcoin reserve Luna Foundation Guard van $1,2 miljard is zoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht