Bitcoin sentiment herstelt naar hoogste punt in 10 maanden

In het afgelopen jaar heeft de koers van bitcoin en daarmee de gehele crypto markt een flinke duik gemaakt. Verschillende grote bedrijven en projecten uit de wereld van cryptocurrencies zijn daarnaast kopje onder gegaan. Hiermee was het sentiment op zijn zachtst gezegd niet om over een huis te schrijven.

Fear & Greed op de crypto markt

De crypto markt wordt, net zoals elke andere financiële markt, gedreven door fear en greed, oftewel angst en hebzucht. De Fear & Greed Index geeft op een schaal van 1 tot 100 aan hoe het marktsentiment er op dat moment voor staat. Een lage score duidt op angst en een hoge score wijst op greed. Wanneer gekeken wordt naar eerdere marktcycli, is te zien dat een bullrun steeds eindigt in euforie. Op dit soort momenten heerst er veel hebzucht onder crypto-investeerders en zien veel mensen zichzelf al rondrijden in een Lamborghini. Er is plotseling zeer veel interesse in crypto vanuit mensen uit je omgeving.

Aan de andere kant gelooft niemand meer in bitcoin (BTC) en altcoins op het moment dat de koers zich rond een bodem bevindt. Angst overheerst de markt en veel investeerders verkopen hun holdings op dit soort momenten.

Pre-Luna crash

Sinds de start van het nieuwe jaar is de crypto markt bezig aan een mooie opleving. De koers van bitcoin staat namelijk ongeveer 40% hoger dan op 1 januari. De Fear & Greed Index is als gevolg ook flink gestegen. Op 1 januari stond deze namelijk nog op 26, maar inmiddels is deze exact verdubbeld naar een waarde van 52. 26 behoorde tot de categorie ‘fear’ en 52 behoort tot de categorie ‘neutral‘.

Het marktsentiment komt hiermee uit op niveaus die voor het laatst zijn gezien voor de ondergang van het Terra-ecosysteem (LUNA) in mei 2022. Begin april was namelijk de laatste keer dat de index boven de 50 uitkwam. In juni, te midden van de financiële problemen bij crypto-leenplatform Celsius en crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, vond de Index zijn bodem op een waarde van 6.

The post Analyse: Bitcoin sentiment herstelt naar hoogste punt in 10 maanden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!