Zo zien we het graag: bitcoin en veel andere cryptocurrency’s kleuren deze morgen mooi groen. Zo zijn de afgelopen 24 uur Bitcoin en Ethereum met 5% gestegen, en laten Cardano en Solana een groei van 10% zien.
Bitcoin richting 30.000 euro
Dit soort percentages (zowel omhoog als omlaag) zijn zeldzaam op andere markten, maar wekelijkse kost voor cryptocurrency. Niet gek dus, dat veel analisten en investeerders cryptocurrency de hemel in prijzen.
Hieronder de bitcoin koers van de afgelopen 24 uur, zoals je kunt zien kruipt de waarde richting de 30.000 euro.
Een van die analisten die Bitcoin (en Ethereum) de hemel in prijst is Mike McGlone van Bloomberg. Hij werd gevraagd zijn mening te delen tijdens een interview met Kitco News. Het interview ging grotendeels over cryptocurrency en de algehele economie.
Leer van eerdere crashes
Het eerste onderwerp is de zogenaamde crypto-winter. Deze term wordt steeds vaker gebruikt om de almaar dalende koersen op de cryptomarkt te duiden. Zo heeft bitcoin tot deze week acht rode weken achter elkaar gekend, dat is nog nooit eerder voorgekomen. McGlone erkent dit en vergelijkt de daling van alle risicovolle investeringen met eerdere gebeurtenissen.
“Ik denk dat wat er gaat gebeuren de grote ommekeer is. Het begint net. Het kan zijn als de nasleep van 1929, maar ik denk dat het zal zijn als de nasleep van 2008 of misschien zoals na de crash van 1987. Het is zo ver, en alle risicovolle activa, overal, van appartementen in Miami en Toronto tot de aandelenmarkt. De grootste inflatie in 40 jaar begint nu en het leven van de meeste mensen verandert hierdoor.”
Met die jaartallen doelt hij op:
- 1929: In oktober van 1929 crashte Wall Street en dit had grote gevolgen op de hele wereld. Hierop volgde de crisis van de jaren 30.
- 1987: Zwarte Maandag op 19 oktober 1987 was de eerste beurskrach na de Tweede Wereldoorlog. Deze begon op de beurs van Hong Kong, en naarmate de beurzen op de rest van de wereld openende, daalden ook daar de koersen hard. Het duurde 15 maanden voordat de meeste beurzen hersteld waren.
- 2008: De kredietcrisis of bankencrisis is de aanduiding voor de crisis op de financiële markten die in in het najaar van 2008 een hoogtepunt bereikte en pas in de loop van 2011 afliep. De crisis ontstond voornamelijk door problemen op de huizenmarkt in de Verenigde Staten.
Bitcoin in portfolio’s van institutionele investeerders
McGlone zei verder dat hij bitcoin als een van de “beste” activa beschouwt. Hij verwacht dat bitcoin andere risicovolle assets zal ‘outperformen.’ Dat komt deels doordat institutionele portfolio’s net zijn begonnen met het toevoegen van bitcoin en dit alleen maar zal groeien.
Een institutionele investeerder is een bedrijf of organisatie met medewerkers die namens anderen beleggen. Enkele bekende soorten institutionele beleggers zijn onder meer pensioenfondsen, banken, beleggingsfondsen, hedgefondsen en verzekeringsmaatschappijen.
Bitcoin binnen paar jaar op 100.000 dollar
Op korte termijn denkt hij dat bitcoin nog kan dalen tot 20.000 dollar (18.700 euro), maar het zou hem niet verbazen als de koers binnen een paar jaar stijgt naar 100.000 dollar (93.200 euro).
“Mijn vooruitzichten zijn dat ik denk dat goud, lange termijnobligaties en Bitcoin de beste activa zijn om te bezitten.”
Ethereum verandert wereld van fintech
Bitcoin is echter niet de enige cryptocurrency waar McGlone naar kijkt. Hij denkt dat Ethereum ook deel kan uitmaken van institutionele portfolio’s en beschouwt ether dan ook als een van de grote tokens om in de gaten te houden.
“Ethereum brengt een revolutie teweeg in de wereld van fintech, van tokenisatie. Kijk je naar NFT’s, de meeste zijn gebaseerd op Ethereum-tokens. Nu ja, er zijn enkele concurrenten, maar dat laat je zien wat er in de ruimte gebeurt. Dat gaat niet weg.”
The post Bitcoin stijgt 5% en is ‘de beste asset om te hebben’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.