Bitcoin SV verwachting, wat gaat de Bitcoin SV crypto doen?

De wereld van de cryptocurrency blijft groeien. Niet alleen wat de waarde betreft, maar ook de hoeveelheid mensen die erbij betrokken zijn. Door deze ontwikkelingen zie je dat projecten hun wegen scheiden en andere paden bewandelen door middel van een hard fork en Bitcoin SV is hier een goed voorbeeld van.

Bitcoin SV is een hard fork van Bitcoin Cash, waar de laatst genoemde weer een hard fork is van de ‘oorspronkelijke’ Bitcoin. Een ingewikkeld verhaal en niet eentje zonder controversie. Interessant dus om wat verder in te duiken.

In dit artikel kijken we naar Bitcoin SV. We gaan in op de historische koers, de BSV coin en de reden van de breuk. Daarnaast vertel ik je nuttige informatie die je kunt overwegen in je onderzoek naar de Bitcoin SV verwachting. Wat gaat de Bitcoin SV crypto doen?

Wat is Bitcoin SV?

Bitcoin SV (BSV) is een hard fork van Bitcoin Cash (BCH) en is sinds 2018 een op zichzelf staande blockchain. De makers van Bitcoin Satoshi Vision keren naar eigen zeggen terug naar de visie van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin.

Volgens de mensen achter Bitcoin Satoshi Vision is de huidige Bitcoin niet meer die Bitcoin die in de whitepaper beschreven is. In de whitepaper wordt Bitcoin namelijk omschreven als een snel betalingssysteem met goedkope transacties. 

Volgens de mensen achter BSV is dat door de huidige groei in populariteit van BTC niet meer aan de orde en zijn de transacties niet meer zo snel als ze ooit geweest zijn. Op de site van Bitcoin SV staan dan ook twee duidelijke doelen met het project:

 • Bitcoin SV kan ieder betalingssysteem ter wereld vervangen door een betere user experience te bieden, goedkopere transactiekosten en een betere beveiliging.
 • Bedrijven kunnen het merk Bitcoin SV vertrouwen en het biedt daarnaast stabiliteit en schaalgrootte voor bedrijven om er mee te werken.

De geschiedenis van Bitcoin SV

Sinds de eerste transactie van Bitcoin in 2009, die van 10.000 BTC voor 2 pizza’s, is het hard gegaan. Mensen zag in dat Bitcoin hét middel was om online betalingen te doen zonder tussenkomst van banken of bedrijven. De groei van Bitcoin is dan ook heel hard gegaan in de afgelopen tien jaar.

Deze groei had alleen wel een aantal gevolgen. Zo werd het netwerk sneller overbelast door de vele transacties. Ook werden de transacties hierdoor iets minder goedkoop. Dit was een belangrijke reden voor de ruzie tussen ontwikkelaars in 2017. 

Een groep wou namelijk de blockgrootte verhogen naar meer dan 1 MB per block. Deze ruzie werd zo hevig dat Bitcoin Cash ontstaan is met behulp van een hard fork. Een gedeelte van de Bitcoin gemeenschap ging over naar deze coin, waaronder de makers van Bitcoin SV.

In 2018 kreeg deze groep onderling weer ruzie over de koers die het nieuwe project in moest zetten, waardoor het weer opgebroken werd. Een belangrijke verandering was de blockgrootte.

In het nieuwe project Bitcoin SV werd dit verhoogd van 32 MB naar 128 MB. Op de lange termijn zou dit moeten leiden tot meer omzet voor de miners, dit was een belangrijke beweegreden.

Wie zit er achter Bitcoin SV?

De belangrijkste persoon achter Bitcoin SV is Craig Wright. De Australische ondernemer is met name bekend in de crypto wereld omdat hij al jaren claimt Bitcoins bedenker te zijn, Satoshi Nakamoto. 

Dit maakt hem direct een van de meest besproken personen in de crypto wereld. Hij komt regelmatig in het nieuws met zijn uitspraken, maar ook wordt er voortdurend verslag gedaan van rechtszaken die hij voert tegen mensen die beweren dat hij NIET de bedenker van Bitcoin is. 

Wat doet de Bitcoin SV koers?

De Bitcoin SV coin is tot stand gekomen vanuit een hard fork. Bij een hard fork wordt een blockchain in tweeën gesplitst en op het moment van de split ontvangen bezitters van de oorspronkelijke coin precies dezelfde hoeveelheid tokens van de nieuwe coin. Mensen die op 15 november 2018 bijvoorbeeld 1 Bitcoin Cash token in beheer hadden kregen vervolgens ‘gratis’ ook een Bitcoin SV coin.

Als we de BSV koers bekijken op de coinmarketcap zien we dat de eerste notering is rond hetzelfde punt als de fork. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 87,10 op de open markt. Dat betekent ook dat iedereen die destijds Bitcoin Cash in beheer had dezelfde waarde cadeau kreeg in Bitcoin SV. Niet slecht als je veel BCH bezat op dat moment. De actuele waarde is $ 51.84.

Dit is overigens ook een belangrijk argument tegen projecten als dit en hard forks in het algemeen. De mensen achter de twee forks van Bitcoin hadden voor BTC. Hier kregen ze vervolgens veel BCH mee en hebben daar dus veel ‘gratis geld’ mee gekregen.

Niet veel later werden al deze tokens ook nog eens 1:1 gekopieerd op de BSV blockchain. Een relatief makkelijke manier dus voor deze selecte groep om veel extra geld te verdienen aan al hun bitcoin bezittingen. Je leest op het internet dan ook veel verhalen dat dit een van de beweegredenen zou zijn, niet zozeer het ‘originele beeld van Satoshi’ nastreven.

De Bitcoin SV All Time High staat op een waarde van $ 489.75 (April 16, 2021). Het is inmiddels 412 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft het project een marketcap weten te verkrijgen van $ 990,570,025 en daarmee staat het op plaats 62 van grootste projecten op de crypto markt wat betreft de waarde.

Het is volgens mij verstandig om koers data goed te volgen als je interesse hebt in Bitcoin SV of een andere crypto. Door de schommelingen te volgen kun je trends ontdekken en hier weer op inspelen. Daar verdienen de echte handelaren hun geld mee. Hieronder vind je daarom de BSV koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Bitcoin SV verwachting 2022 – 2027

De Bitcoin SV crypto verwachting is erg lastig om precies te voorspellen. De meningen lopen sterk uiteen, afhankelijk van wie je het vraagt. Eén ding is in ieder geval duidelijk. Het lijkt hand in hand te gaan met het lot van Craig Wright. Hij is een grote naam in de Bitcoin wereld en er wordt veel over hem gesproken.

Mocht uit de lopende rechtszaken blijken dat hij daadwerkelijk de boel aan het bedonderen is dan zal dit waarschijnlijk slecht aflopen met Bitcoin Satoshi Vision. Daarentegen wordt er gedacht dat hij betrokken is geweest bij de ontwikkelingen van Bitcoin in de begindagen.

Zou hij in theorie kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk belangrijk is geweest tot de begindagen, dan leidt dit tot een aanzienlijk hogere waardering van het project. Of we hier ooit een antwoord op krijgen is alleen de vraag, dit speelt al jaren zonder enig schot in de zaak.

De verhoogde blokgrootte zou in theorie ook kunnen bijdragen aan een hogere BSV koers in de toekomst mocht Bitcoin (BTC) meer problemen krijgen met de schaalbaarheid. Er zijn alleen er ook veel mensen overtuigd dat het project niets wordt. Alleen de toekomst zal het leren.

Als we kijken naar de Bitcoin SV verwachting voor 2022 dan is dit zoals bij de meeste andere coins moeilijk te voorspellen. De termijn is kort en met name de algemene grillen van de markt zijn in deze periode doorslaggevend. Eventuele uitspraken rondom de hoofdpersonen zouden ook voor een plotselinge schommeling kunnen zorgen, maar het blijft afwachten of en wanneer we daar meer van horen.

Zodra we verder vooruit kijken naar de Bitcoin SV verwachting voor 2027 is de periode in ieder geval al wat langer. De verwachting is dat de crypto markt in z’n geheel zal stijgen, maar helemaal in het geval van de Bitcoin SV crypto zegt dat nog weinig over de voortgang van het project.

De controverse rondom het project is er al jaren. Hoe dat gaat aflopen is ook nog niet zeker. Het is wel duidelijk dat er twee kampen zijn die beide recht tegenover elkaar staan. De mensen die geloven dat het de originele Bitcoin is en de mensen die zeggen dat je er ver uit de buurt moet blijven.

Ondanks deze verdeling zijn grote koersstijgingen zeker niet uitgesloten. We hebben dit soort stijgingen door de jaren heen vaak gezien in de bull markt. Begin 2021 bijvoorbeeld steeg de Bitcoin SV crypto binnen vijf maanden met ongeveer 243%.

* Currency in USD
Historical Price for Bitcoin SV
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de BSV coin?

Bitcoin SV is begonnen vanwege de onvrede over de blockgrootte. De visie van de oprichters was dat om écht schaalbaar te kunnen zijn deze flink omhoog moest. Dit hebben ze met de hard fork gedaan en zo hun weg vervolgt.

Een van de belangrijkste unique selling points blijkt naast deze verandering ook de claim te zijn dat het de originele bitcoin is en begonnen zou zijn door Satoshi zelf (Craig). Ik zal deze uitspraak maar in het midden laten, maar het mag duidelijk zijn dat dit voor veel reuring zorgt in de crypto wereld.

Je kunt de coin kopen als je verwacht dat de Bitcoin SV crypto in de toekomst meer waard zal worden. Interessant is om te kijken naar de schaarste en ook de schommelingen van de koers op korte termijn.

Waar Bitcoin SV kopen?

Iedere voorspelling op het internet moet je natuurlijk met een korrel zout nemen en het doen van je eigen onderzoek is heel erg belangrijk. Heb je na dit onderzoek geconcludeerd dat BSV een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je het kopen op verschillende (Nederlandse) exchanges.

Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en je hoeft zelf geen moeite te doen om een wallet aan te maken. Ook verkopen doe je gemakkelijk via Bitvavo. Het geld kun je direct op je bankrekening laten storten. Nog geen account? Maak hieronder een gratis account aan en begin direct.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Bitcoin SV nieuws

In dit artikel heb ik je hopelijk al veel nuttige informatie genoemd die je kan helpen bij je onderzoek naar de Bitcoin SV verwachting. De historische koers, maar vooral ook de controversie rondom de oprichting en het team zijn belangrijke punten om tot je te nemen. De laatste belangrijke factor is het Bitcoin SV nieuws.

Volg je dit op de voet? Dan weet je precies welke richting het project inslaat. Door dit via Twitter te doen zie je precies hoe actief het project nog is, maar ook of er nog gesproken wordt over de rechtszaken en dat soort dingen. Hoe beter je op de hoogte bent, hoe beter je keuzes zijn.

Het artikel Bitcoin SV verwachting, wat gaat de Bitcoin SV crypto doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht