De Amerikaanse markt wachtte vol spanning op het Amerikaanse banenrapport voor verdere aanwijzingen over de economie. Met name de Amerikaanse Federal Reserve heeft recentelijk invloed gehad op het sentiment van beleggers, door de rente ongewijzigd te laten tijdens hun laatste FOMC-vergadering. Bovendien suggereren ook de gemengde economische gegevens een potentieel havikachtige houding van de Federal Reserve met betrekking tot hun beleidsrente in de komende dagen, wat zijn invloed heeft op Bitcoin.

Het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport toonde aan dat de werkgelegenheid met 175.000 toenam, zoals verwacht werd op basis van de marktvoorspelling van 240.000. Bovendien ligt de data lager dan het cijfer van de vorige maand van 303.000. Tegelijkertijd komt de Amerikaanse werkloosheidsgraad uit op 3,9%, in vergelijking met de marktverwachting van 3,8%. Aan de andere kant stijgen de Amerikaanse uurloon met 0,2%, vergeleken met een marktverwachting van 0,3%.

De handelaren stonden op scherp in afwachting van de vrijgave van belangrijke Amerikaanse banengegevens vandaag, die cruciaal zijn voor de economische gezondheid en toekomstige monetaire strategieën. Bovendien vertoonde de BTC-prijs ook volatiele handel te midden van een hobbelig scenario op de marktomstandigheden. Het langverwachte rapport wordt geprojecteerd om een gematigde toevoeging van 240.000 nieuwe banen in april te onthullen, een lichte daling ten opzichte van de 303.000 van maart.

Daarnaast voorspellen de verwachtingen ook dat het aantal werkloosheidsclaims stabiel zal blijven op 3,8%, terwijl het gemiddelde uurloon naar verwachting met 0,3% zal stijgen, in lijn met de stijging van de vorige maand. Deze cijfers dragen aanzienlijk bij aan inzichten in de koers van de economie en kunnen de Bitcoin-prijs beïnvloeden.

Ondertussen stonden Bitcoin-handelaren op scherp in afwachting van de vrijgave van belangrijke Amerikaanse loongegevens vandaag, cruciaal voor de economische gezondheid en toekomstige monetaire strategieën. Het langverwachte rapport werd geprojecteerd om een gematigde toevoeging van 240.000 nieuwe banen in april te onthullen, een lichte daling ten opzichte van de 303.000 van maart. Echter is Bitcoin gestegen na de vrijgave van de gegevens.

Opmerkelijk is dat de afkoelende gegevens een positieve dynamiek suggereren voor de bredere financiële markt in de komende dagen, vooral na de recente gegevens die een somber beeld schetsten van het sentiment van beleggers.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft onlangs een havikachtig vooruitzicht gegeven met zijn plannen voor beleidsrente. Met de laatste gegevens die wijzen op toenemende inflatie, is de interesse van beleggers verschoven naar een havikachtig vooruitzicht van de Federal Reserve.

Opmerkelijk genoeg geeft het Q1 GDP-groeicijfer van 1,6% een teleurstelling, wat wijst op economische uitdagingen. Aan de andere kant stijgt de PCE-inflatie met 0,3% in maart, waardoor deze op jaarbasis op 2,7% komt, hoger dan de marktverwachtingen.

Ondertussen daalt de Manufacturing PMI tot 49,2% in april, onder de verwachtingen, wat wijst op economische krimp. Het aantal Job Openings in maart bedraagt 8,5 miljoen, iets onder de verwachtingen van de markt, wat de dynamiek van de arbeidsmarkt weerspiegelt. Deze metrics, inclusief PMI en inflatie, spelen een cruciale rol bij het begrijpen van de economische gezondheid en het begeleiden van zakelijke beslissingen in onzekere tijden, vooral te midden van recente volatiliteit in de Bitcoin-prijs.

De recente gegevens duiden op een positief vooruitzicht voor de Amerikaanse economie, wat wijst op een duifachtig vooruitzicht van de Fed in de komende dagen. Ondertussen wijzen de recente gegevens over baanopeningen en de baangegevens op een positieve houding van de Amerikaanse centrale bank.

Ondertussen staat de Bitcoin-prijs op het moment van schrijven 4,53% hoger op $61.120,22, waarbij het handelsvolume met 30% daalt naar $28,26 miljard. Opmerkelijk is dat verschillende analisten een bullish vooruitzicht hebben geprojecteerd voor de crypto.

Het bericht Bitcoin weer boven de $60K na banenrapport vanuit de Fed verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!