Bitcoin whale met 1.000 BTC uit 2013 weer actief

Bitcoin whale met 1.000 BTC uit 2013 weer actief

Bitcoin (BTC) is al sinds november van vorig jaar bezig met in prijs dalen, en met name de afgelopen paar weken was de situatie erg bloederig. Tot en met de bodem is de prijs in twee weken tijd al met meer dan 30% gedaald. Inmiddels heeft dit de aandacht getrokken van grote Bitcoin-eigenaren. Gisteren is een walletadres na 8,5 jaar weer op een serieuze manier actief geworden.

Veel BTC verstuurd

Dat heeft WhaleAlert ontdekt. In totaal is er gisteren zo’n 2.100 BTC verstuurd vanaf een reeks adressen met een flinke hoeveelheid bitcoins. Bij een prijs van zo’n 27.000 euro heeft het een waarde van 54 miljoen euro.

Het kleinste bedrag dat is verstuurd was 100 BTC, het grootste bedrag was 1.000 BTC. Al deze wallets zijn op het moment van schrijven leeg, en de wallet met 1.000 tokens stamde volgens Blockchain.com uit 2013. WaleAlert schrijft dat het na 8,5 jaar weer actief is, maar dat is niet waar. Het adres is gewoon de bron van verscheidene transacties, maar dit is de eerste die zo groot is. Inmiddels is het adres leeg.

Whale met grootse plannen?

Niet alleen het genoemde adres was van flink formaat, de acht andere adressen hadden in totaal 1.100 BTC. Ook die adressen zijn nu leeg. Het totaal is verstuurd naar twee adressen, waarvan het grootste adres op het moment van schrijven over 2.000 BTC beschikt. Van wie de wallets is of zijn weten we niet en ook de beweegredenen zijn niet duidelijk.

Wel is de timing opvallend. Het zou goed kunnen dat we aan de vooravond staan van een grote financiële crisis die vermoedelijk iedere markt zal treffen. Het ligt voor de hand dat ook cryptocurrencies dan geraakt zullen worden. Misschien wilde de whale het verkopen. Dat kan via exchanges, maar ook via over-the-counter (OTC) gemaakte afspraken. Het zou dus kunnen dat dit soort transacties niet te zien zijn met behulp van exchange inflows.

The post Analyse: Bitcoin whale met 1.000 BTC uit 2013 weer actief
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht