Bitcoin (BTC) maakte een flinke duik deze week, herstelde vervolgens sterker dan verwacht, maar zakte gisteren toch naar een lager niveau: de $26.500. Bitcoin had gisteren even moeite om vast te houden aan de support op dit niveau, maar probeert inmiddels hier toch grip weer op te krijgen.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $26.498 op Binance en €24.590 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,2% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $514 miljard en de dominantie op 46,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Bitcoin trekt zich weinig aan van aanklachten

Bitcoin schudt de aanklachten tegen Binance en Coinbase sterker van zich af dan veel altcoins. Dat komt waarschijnlijk doordat de moeder aller cryptocurrencies niet door de Securities and Exchange Commission (SEC) werd bestempeld als effect in de aanklachten terwijl de Amerikaanse toezichthouder dat voor 67 andere munten wel heeft gedaan.

Volatiliteit neemt weer ietsjes toe

Het is mogelijk dat er geen snel einde komt aan deze rechtszaken en de markt daarom nog lang in onzekerheid blijft. De markt was al onzeker door de sombere macro-economische toestand. Zo verhoogt Canada wederom de rente en kleuren tech-aandelen weer rood. Toch zorgden de aanklachten voor een korte terugkeer van enige volatiliteit, want ook die is de laatste tijd erg laag.

Niet alleen de volatiliteit nam iets toe, ook het aantal unieke adressen dat actief is op het netwerk nam toe. Het aantal actieve adressen bereikte in de afgelopen twee dagen meer dan miljoen, het hoogst sinds april 21. Dat is echter te wellicht te verklaren doordat investeerders hun bitcoin verschuiven na de aanklachten van de SEC.

Bitcoin verkoopdruk krijgt overhand

Analist Ali Martinez meldt dan ook dat de verkoopdruk weer de overhand begint te krijgen. Na een lange periode van accumulatie, domineert de verkoopdruk momenteel de markt, zegt de analist.

BTC HODL’ers bereiken nieuw record

Desondanks houden lange termijn houders hun bitcoin nog altijd stevig vast. Maar liefst 32 miljoen adressen houden meer dan 13 miljoen BTC al meer dan een jaar vast. Het is een nieuwe all-time high sinds de lancering van het netwerk.

Bitcoin analisten erg verdeeld

Analisten klinken dan ook erg onzeker en hun meningen blijven sterk verdeeld. Zo vraagt Rekt Capital zich af of we weer een pullback naar de macro bodem krijgen te zien zoals in 2015 gebeurde. Dat zou bitcoin weer terug kunnen brengen naar de lows van eind vorig jaar.

Analist Mikybull meldt daarentegen dat hij een omgekeerd head & shoulders patroon ziet vormen. Dat zou volgens de analist kunnen leiden naar een stijging van maar liefst 60%.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin worstelt, verkoopdruk stijgt, HODL’ers zetten nieuw record
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!