Bitcoin zakt door volgende support, altcoins vangen harde klappen met ethereum en co diep in het rood

Bitcoin (BTC) vond vanochtend nog even steun bij $32.000 met een kleine stuiter omhoog tot gevolg. In de loop van de dag wisten de bears de koers echter alsnog verder naar beneden te drukken en begaf ook de $32.000 het. Hier versnelde de koers opnieuw even met daarbij een piek in het handelsvolume. Kortom, het negatieve sentiment van de afgelopen weken is nog altijd duidelijk aanwezig.

Bitcoin (BTC) zakt op volume door $32.000

Sinds 19 handelde bitcoin in een symmetrisch driehoekspatroon, een consolidatiepatroon dat voortvloeit uit een evenwicht op de markt tussen kopers en verkopers. Dit patroon kan worden herkend aan de steeds iets lagere highs maar hogere lows die de koers vormt. Vaak is te zien dat de koers uiteindelijk een kant kiest, wat meestal gepaard gaat met een toename in volatiliteit.

Bitcoin koos gisteravond na weken van saaie koersbewegingen uiteindelijk een kant. BTC brak aan de onderzijde van het patroon uit bij $35.000 en versnelde vervolgens flink. Vanochtend werd even steun gevonden bij $32.000 maar ook deze support heeft het zojuist begeven. Op het moment ligt het diepste punt van deze daling op $31.013 op crypto exchange Coinbase, maar verdere dalingen zijn gezien de huidige situatie niet uitgesloten.

Wel zien we dat bij $31.000 weer wat koopvolume ontstaan. De belangrijkste steunzone voor nu ligt echter bij $30.000, de low van de correctie op 19 mei. Zijn er dan helemaal geen positieve signalen? Mocht bitcoin boven de zone van $31.000 stand weten te houden dan zien we op de dagelijkse grafiek een hele kleine bullish divergence. De Relative Strength Index (RSI) zit op deze tijdsframe in een opwaartse trend en lijkt ook nu weer een iets hogere low te vormen terwijl de bitcoin prijs dus wel een iets lagere low neerzet. Hoe dan ook blijft het afwachten hoe dit zich de komende uren zal gaan ontwikkelen.

Altcoins kleuren donkerrood

De altcoins lijken op dit moment nog iets hardere klappen te krijgen. Ethereum (ETH) daalt 14,4% in waarde, Binance coin (BNB) 16,4% en cardano (ADA) 15%. De grootste daler van de top 10 cryptocurrencies is uniswap (UNI) met bijna 20%. Op de cryptomarkt is op dit moment geen enkele stijger te vinden.

Dat het de altcoins zijn die op dit moment de grootste klappen krijgen is onder andere te zien aan de bitcoin dominantie. Die neemt namelijk weer iets toe met 0,4% naar 41,2%. De totale marktkapitalisatie staat op $1,44 biljoen, een daling van ruim $200 miljard ten opzichte van 24 uur geleden.

The post Analyse: Bitcoin zakt door volgende support, altcoins vangen harde klappen met ethereum en co diep in het rood
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht