Bitfarms heeft een zogenoemde “gifpil” aangenomen om zich te beschermen tegen een mogelijke vijandige overname door Riot Platforms, een branchegenoot en concurrent.

Dit plan, goedgekeurd door de raad van bestuur, is gericht op het behouden van de integriteit van het eerder aangekondigde proces voor het herzien van strategische alternatieven en wordt gezien als in het beste belang van de aandeelhouders.

Details van het rechtenplan

Volgens het plan van Bitfarms, dat vanaf 20 juni in werking treedt, zal het bedrijf nieuwe aandelen uitgeven om het belang van een entiteit te verdunnen als deze meer dan 15% van de aandelen van Bitfarms vergaart tot en met 10 september. Na deze datum wordt de drempel verhoogd naar 20%, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan voor een overnamepoging.

Dit rechtenplan, ook bekend als een gifpil, is een verdedigingsstrategie tegen ongewenste overnames, bedoeld om het bedrijf minder aantrekkelijk te maken of de eigendomsverhoudingen van een potentiële overnemer te verdunnen.

bitfarms gifpil riot platforms tweet
Bron: Metaverse Post op X.

Nieuwe ontwikkelingen en aandeelhoudersbewegingen

In april wees Bitfarms een overnamevoorstel van bijna $1 miljard dollar van Riot Platforms af. Riot wilde alle uitstaande aandelen van Bitfarms overnemen voor $2,30 per stuk, een premie van 24% op het gewogen gemiddelde van de aandelenprijs over één maand. Bitfarms verklaarde dat dit voorstel het bedrijf aanzienlijk onderwaardeerde. Op 28 mei kocht Riot een aandeel van 9,25% in Bitfarms, waarmee het de grootste aandeelhouder werd.

Op 5 juni verhoogde Riot zijn aandeel verder met de aankoop van nog eens 1,5 miljoen aandelen, waardoor het totaal op ongeveer 12% kwam. Riot is nog steeds van plan een speciale aandeelhoudersvergadering te beleggen om nieuwe, onafhankelijke directeuren aan het bestuur van Bitfarms toe te voegen.

Vooruitzichten en aandeelhoudersgoedkeuring

Het rechtenplan van Bitfarms dient binnen zes maanden door de aandeelhouders te worden bekrachtigd en moet ook worden goedgekeurd door de Toronto Stock Exchange. Deze stappen zijn noodzakelijk om de goedkeuring van de relevante effectencommissie te verkrijgen, wat het acceptatieproces kan vertragen.

Bitfarms benadrukt dat deze strategische maatregelen noodzakelijk zijn om de belangen van alle betrokken partijen te beschermen en om de toekomstige groei en waarde van het bedrijf te verzekeren.

The post Bitfarms implementeert gifpil-strategie tegen overnamepogingen van Riot Platforms appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!