Bithumb hack van $31 Miljoen

Bithumb, een van de grootste cryptocurrency-exchange in Zuid-Korea door het handelsvolume, stopt met het deponeren en opnemen van currency`s nadat hackers 35 miljard won (of $ 31 miljoen) van de exchange hebben gestolen.

Het bedrijf zei vandaag in een aankondiging dat de hack plaatsvond tussen laat op dinsdagavond tot de vroege Koreaanse tijd op woensdagochtend. Hoewel Bithumb nog moet onthullen welke cryptocurrency of welk bedrag is beschadigd, staat er in de aankondiging dat het verlies wordt gedekt door de exchange.

Ondertussen zei het bedrijf dat andere activa zijn verplaatst naar een koude portemonnee waarin cryptocurrencies worden opgeslagen in een offline omgeving die niet toegankelijk is via internet. Als zodanig zei Bithumb dat investeerders “het storten van cryptocurrencies tot nader order onmiddellijk moeten stopzetten”.

De hack markeert het tweede incident in minder dan twee weken in Zuid-Korea. Zoals eerder gemeld door Coindesk, Coinrail, meldde een kleinere cryptocurrency-uitwisseling in het land ook dat het op 10 juni werd gehackt.

Hoewel het platform de omvang van de schade niet bekendmaakte, stelden andere bronnen op het moment dat $ 40 miljoen aan cryptocurrencies in gevaar zou kunnen zijn

Geef een reactie