BitShares verwachting: wat gaat de BTS koers doen?

Bitcoin het eerste echte autonome systeem dat door middel van een gedistribueerde ledger een globaal betalingsnetwerk mogelijk maakt. Met de uitvinding van de blockchain is de weg vrijgemaakt voor financiële transacties over het internet zonder een tussenpersoon. Het kan direct van peer to peer. Deze ontwikkeling heeft voor een stortvloed aan nieuwe innovaties gezorgd en ook BitShares werkt aan het verbeteren van de huidige blockchain wereld. De bedoeling is dat de blockchain met behulp van BitShares toegankelijker wordt voor bedrijven en overheden.

In dit artikel kijken we daarom naar BitShares. We beantwoorden de vraag: “wat is BitShares”, gaat in op de BitShares verwachting en de prijs voorspellingen voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven over het project en de potentie.

Wat is BitShares?

BitShares is een decentraal platform waarmee hoogwaardige financiële producten gemaakt kunnen worden met behulp van smart contracts. Of het nu gaat om banken, loterijen, stemmen of de muziekindustrie. De behoefte is er om met een fractie van de kosten veilige transacties te kunnen doen.

Interessant aan BitShares is dat het de creatie van Distributed Autonomous Companies (DAC’s) mogelijk maakt. Dit zijn in feite zelfsturende bedrijven op de blockchain waar geen één persoon de leiding heeft. Iedereen die de uitgegeven tokens bezit heeft het recht om te stemmen voor de richting van het project. 

Er is geen menselijk management meer aanwezig binnen een DAC. Alle regels zijn gemaakt en opgeslagen op de blockchain en enkel de ‘shareholders’ hebben zeggenschap. 

Op het BitShares netwerk is er één basis token, de BitShares token oftewel BTS coin. Verder is het mogelijk op het netwerk andere tokens te maken waarvan de koers afgeleid is van bestaande valuta zoals de dollar. Hiervan is bijvoorbeeld de bitUSD een voorbeeld. Dit soort tokens kunnen gebruikt worden in een DAC als er behoefte is aan een ‘eigen’ valuta.

Een voorbeeld van een DAC kan bijvoorbeeld een nieuwe loterij zijn. Dit wordt gemaakt op het BitShares platform en mensen kunnen binnen dit platform aandelen in de loterij DAC kopen. Begint de DAC vervolgens omzet en winst te maken? Dan deel je als stakeholder in de betreffende DAC ook mee in de winst zoals je in ieder ander bedrijf ook zou doen. 

Bitcoin zorgde voor een revolutie wat betreft het autonome betaalsysteem. BitShares heeft de ambitie om dezelfde revolutie te starten voor autonome bedrijven.

Een belangrijke functie van BitShares is de decentrale exchange (DEX) die met het platform geïntegreerd is. Op deze DEX kunnen mensen zowel normale valuta als BitAssets traden. Dit zijn bijvoorbeeld de DAC tokens of de bitUSD. Ook is BitShares het eerste platform dat Delegated Proof of Stake heeft geïntroduceerd.

BitShares team

Opvallend aan BitShares is dat het een zeer indrukwekkend team heeft. Het bestaat uit bekende namen uit de crypto wereld zoals Daniel Larimer (oprichter van Steemit & EOS) en Charles Hoskinson (co-founder Ethereum en Cardano).

BitShares koers

BitShares behoort tot de groep van oudste cryptocurrency. Als we coinmarketcap bekijken zien we dat de eerste notering al in 2014 was. Het idee voor het project werd een jaar eerder bedacht door Larimer. Dit was nog in de tijd voor de echte ICO’s en Launchpads die we nu zien. De oorspronkelijke naam van het project was ProtoShares (PTS). De actuele BitShares koers is $ 0.042891.

Het is goed om de BitShares koers te bestuderen voordat je overgaat tot het kopen van de BTS token. Helemaal omdat het project al zo lang bestaat kun je hier trends in ontdekken en de juiste afwegingen maken. We hebben daarom hieronder de BitShares koersgrafiek voor je geplaatst.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

BitShares verwachting

Het is niet mogelijk om een precieze BitShares koers verwachting te schetsen. Er zijn veel zaken die hier invloed op kunnen hebben en je zou deze allemaal moeten overwegen in je onderzoek.

Onder andere de use-case is belangrijk en deze lijkt op z’n minst interessant te zijn. Veel mensen zijn het niet eens met de koers die een bedrijf inslaat, ondanks dat de aandeelhouder zijn. Dit kan o.a. komen doordat er een management is dat andere belangen heeft. Enkel en alleen sturen op een stijging in de waarde van het aandeel is goed voor de portemonnee, maar niet per se goed voor het bestaan van het bedrijf op de lange termijn. Met een DAC is dit hele probleem weggenomen en heeft iedere shareholder zijn stem om mee te bepalen over de richting.

Ook het team achter BitShares wekt vertrouwen. Het zijn enkele van de grote crypto-namen uit de industrie. Niet alleen hebben de oprichters voor veel nieuwe innovaties gezorgd, maar ze hebben ook een groot bereik en aanzien. Een team met een onbekend team heeft toch altijd een achterstand en dit kan positief zijn voor de BitShares crypto verwachting.

Ook spreekt het boekdelen dat het project al zo lang bestaat. Veel coins die we in deze reeks artikelen behandelen bestaan nog niet de helft zo lang als BitShares. Je weet dus wat je aan het project hebt en kunt ver terugkijken naar de koers tijdens je onderzoek naar de toekomstige BitShares verwachting. Hieronder hebben we extra historische data voor je neergezet.

* Currency in USD
Historical Price for BitShares
Date Open Close High Low Volume

BitShares voorspelling 2021 – 2028

Zoals we al schreven is het schetsen van een exacte BitShares koers verwachting voor 2021 – 2028 niet mogelijk. Onder andere de algemene crypto markt is van invloed op deze BTS token koers. Als we terugkijken naar de koers zien we heel duidelijk dat het project, net zoals iedere andere in de crypto wereld, beïnvloed wordt door de bull- en bearmarkt cyclus. 

Ook de schaarste kun je erbij pakken om een beeld te vormen over de potentie van Bitshares. Dit kun je zien door de totale supply (2,710,195,992 BTS) en de maximale supply (3,600,570,502 BTS) met elkaar te vergelijken. Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe schaarser de BTS coin is. Dit kan een positief effect hebben op de BitShares koers.

Hieronder hebben we enkele BitShares voorspellingen voor je gevonden op het internet. Neem altijd iedere voorspelling met een korrel zout en laat ze enkel dienen als startpunt voor je eigen onderzoek. 

2021 $0,056
2022 $0,063
2023 $0,078
2024 $0,087
2025 $0,114
2026 $0,127
2027 $0,146
2028 $0,168

BTS coin kopen

Wil je BitShares kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de grootste exchanges ter wereld, waaronder Binance. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die aanmaken via onderstaande link en profiteren van levenslang 10% korting op je handelskosten.

 1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
 2. Log in of maak een account aan
 3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
 4. Wissel je crypto om (market order)
 5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Het artikel BitShares verwachting: wat gaat de BTS koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht