Bitvavo exchange | Bitvavo inloggen, koers & review

Bitvavo is een van de bekendste Nederlandse cryptocurrency exchanges. Het platform richt zich volledig op het gebruikersgemak van de handelaar en dat is te merken. Er worden constant nieuwe coins toegevoegd aan de Bitvavo exchange, in totaal meer dan 175+. De exchange is geschikt voor zowel ervaren als beginnende handelaren.

Bitvavo onderscheidt zich o.a. door de lage handelskosten, het grote assortiment, het gebruiksgemak en sinds kort ook de sponsoring van de eredivisie. Het platform bestaat sinds 2018 en het is heel duidelijk een van de snelst groeiende fintech bedrijven van Nederland, met klanten van over de hele wereld.

In dit artikel kijken we naar de Bitvavo exchange en vertel ik je mijn Bitvavo review. Als gebruiker sinds het eerste moment (letterlijk) is het interessant om de opmars van de exchange te volgen en in dit artikel voor je te beschrijven.

Ik ga het o.a. hebben over de Bitvavo koersen, de verschillende coins die te verhandelen zijn en de functionaliteiten zoals Bitvavo inloggen, features, handelen, wallets, de veiligheid & betrouwbaarheid en dat soort dingen. Lees snel verder voor de Bitvavo review!

Ben je al overtuigd en wil je aan de slag op Bitvavo? Dan heb je geluk. In samenwerking met Bitvavo krijg je namelijk na het aanmaken van een account via onderstaande link de eerste € 1000 aan handelskosten cadeau. Dat betekent dat je voor je eerste crypto aankoop geen handelskosten hoeft te betalen!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2018. Vanaf het begin is het duidelijk geweest dat de exchange zich richt op het gebruikersgemak. Iedereen zou na inloggen bij Bitvavo direct aan de bak moeten kunnen. Geen geavanceerde toestanden, maar gewoon ‘kopen, verkopen en bewaren’ met een kraakheldere interface.

Naar eigen zeggen wil Bitvavo een brug slaan tussen de traditionele valuta en de digitale valuta. Dit doen ze door het heel makkelijk te maken om de grootste cryptocurrency te kopen. Met bekende betalingsmethoden zoals iDEAL kan daadwerkelijk iedereen binnen no-time zijn eerste Bitcoin kopen (hierover later meer).

Een grote kracht van Bitvavo is dat het ook heel transparant omgaat met de handelskosten. Je weet precies hoeveel handelskosten je moet betalen en staat daarom niet voor verrassingen. Later in dit artikel zal ik je precies vertellen hoeveel kosten je moet betalen voor de aanschaf van crypto.

Wat ook interessant is aan het platform is dat het een écht Nederlands bedrijf is en zich zo ook wil positioneren. Sinds 2022 zie je Bitvavo voorbij komen op de voetbalvelden als sponsor van de eredivisie en zijn ze actief bezig met bekende Nederlanders om crypto toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat de klantenservice heel goed bereikbaar is in tegenstelling tot exchanges uit andere landen zoals Binance of KuCoin. Heb je vragen over een transactie of over een functionaliteit? Dan kun je mailen en chatten in het Nederlands en snel antwoord krijgen op al je vragen.

Bitvavo maakt digitale valuta beschikbaar voor iedereen door het aanbieden van transparante tarieven, een breed scala aan valuta en een eenvoudig te gebruiken platform. Het Bitvavo team wil een belangrijke rol spelen in de opkomst van digitale valuta door haar platform toegankelijk te maken voor miljoenen mensen in heel Europa.

Wij slaan een brug tussen het traditionele en het grensverleggende. Met het gebruiksgemak van een broker platform, de lage tarieven van een exchange voor digitale valuta en onze strikte compliance- en veiligheidsprotocollen bieden wij onze gebruikers het beste van alle werelden en dragen wij bij aan de opkomst van de digitale economie.

Medewerkers van Bitvavo worden zorgvuldig gekozen en geselecteerd op hun professionele vaardigheden, maar ook op hun sociale vaardigheden. We streven naar een bedrijf met enthousiaste medewerkers die ervan genieten hun vak te beoefenen en te perfectioneren. Samen geloven we in het vermogen om elk obstakel op ons pad te overwinnen.

Bij Bitvavo gaan traditie en innovatie hand in hand. We leren van het verleden en kijken naar de toekomst. Deze aanpak stelt ons in staat nieuwe wegen in te slaan terwijl we de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van ons platform garanderen.

 • Transparantie: Transparante (handels)kosten en markten
 • Toegankelijkheid: Ons platform en onze producten zijn zo toegankelijk mogelijk voor iedereen
 • Vooruitziend: Wij geloven in de digitale economie en in de toekomst van digitale valuta

Bitvavo exchange

De Bitvavo exchange is zoals al vaker aangegeven erg eenvoudig in gebruik. Je hoeft geen professionele handelaar te zijn om er uit de voeten te kunnen. Wel biedt Bitvavo alle geavanceerde tools voor deze professionele handelaar. Je kunt dus op ieder kennisniveau bij de exchange uit de voeten.

Interessant aan de Bitvavo exchange is juist dit verschil. Het platform is namelijk opgedeeld in twee versies. De normale/ eenvoudige versie en de geavanceerde versie waar je beschikt over veel meer tools. Standaard begin je op de standaard versie, maar door op één knop te drukken heb je direct toegang tot alle toeters en bellen.

Normale versie

De ‘normale’ versie van Bitvavo is de versie die je gebruikt wanneer je Bitcoin of andere cryptocurrency wilt kopen om het bijvoorbeeld op je hardware wallet te zetten. In deze versie kun je handelen op de simpele manier. Kopen, verkopen en uit laten betalen zonder moeilijke features.

Je stort euro’s met bijvoorbeeld iDEAL en dit komt binnen no-time op je euro saldo te staan. Je kiest vervolgens uit een van de 175+ cryptocurrency die je kunt verhandelen op de exchange en wisselt je euro’s gemakkelijk om voor de crypto.

Het is echt een heel logisch proces en je hebt helemaal geen kennis nodig om op deze manier je eerste crypto te kopen. Het overzicht is erg simpel en het ontbreekt aan de toeters en bellen die je hier ook niet nodig hebt.

Bitvavo normale versie
Normale versie

Bitvavo geavanceerd uitleg

Rechtsbovenin beeld in de ‘normale’ versie zie je een knop ‘Geavanceerd’. Hiermee kom je in de versie terecht waar je beschikt over alle geavanceerde opties die je als actieve handelaar zoekt.

Zo beschik je over een prijs grafiek van de coin die je wilt verhandelen waarop je kunt tekenen voor technische analyse. Deze grafiek wordt mede mogelijk gemaakt door Trading View.

Je kunt daarnaast gelimiteerde orders plaatsen en krijgt inzicht in het orderboek. Zo weet je precies hoeveel buy- en sell orders er op dit moment staan in de boeken voor de currency waarmee je aan het handelen bent.

Het is dan ook duidelijk dat Bitvavo zowel voor de gevorderde handelaar geschikt is als voor de sporadische koper van Bitcoin / cryptocurrency. Persoonlijk doe ik aan Dollar Cost Average, wat betekent dat ik op vaste momenten altijd voor hetzelfde bedrag koop, ongeacht de prijs. Ik heb dus met de ‘normale’ versie voldoende functionaliteiten. Wil je actief handelen op Bitvavo? Dan zijn daar ook alle opties voor beschikbaar.

Bitvavo geavanceerde versie

Bitvavo coins

Op Bitvavo zijn talloze cryptocurrency te verhandelen. In totaal 175+ en daar is het nog niet mee afgelopen. Bij de oprichting van de exchange waren enkel vijftig van de bekendste crypto beschikbaar, maar daar komt snel verandering is. Regelmatig voegt de exchange nieuwe coins toe, al geeft het platform dat nooit van tevoren aan. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe coins op Bitvavo? <- lees dan dit artikel. Ik vul dit zo snel mogelijk voor je aan zodra er weer nieuwe crypto beschikbaar is.

De reden dat Bitvavo nooit van tevoren aangeeft welke crypto er beschikbaar komt, is om gedoe met regelgevers te voorkomen. In het verleden hebben we fraude gezien bij andere grote brokers, zoals Coinbase. De prijs van nieuwe coins ging vlak voor de aankondiging al hard omhoog en dit leek op insider trading.

Nieuw te verhandelen tokens krijg je altijd op het laatste moment te horen en pas zodra het op het platform staat. Dat is eerlijk voor iedereen. In ons volgende kopje ‘Bitvavo koers’ vertel ik je precies welke cryptocurrency je nu kunt verhandelen en voor welke prijs. Om je toch een indruk te geven van alle coins op Bitvavo, hieronder een klein overzicht.

Bitvavo coins
Bitvavo coins overzicht

Bitvavo koersen

Je kunt op Bitvavo op verschillende markten handelen. Interessant aan de crypto markt vind ik persoonlijk o.a. dat het handelen 24 uur per dag doorgaat. Als je wakker wordt, kun je ineens veel geld verdient hebben omdat de koers aan de andere kant van de wereld omhoog gestuwd is. Concreet betekent het ook dat je de Bitvavo koersen goed in de gaten moet houden voor je favoriete crypto’s.

Constant veranderen deze prijzen en dat betekent ook dat de fictieve waarde van je portfolio constant verandert. Helemaal als je net nieuw bent kan dit heel spannend zijn. Persoonlijk moest ik de eerste weken of zelfs maanden met één hand door het leven, omdat in mijn andere hand constant de Bitvavo koers open stond.

In de handige app (hierover later meer) zie je in één oogopslag precies wat de actuele waarde van de crypto is en hoe de koersen op Bitvavo er op dat moment voor staan. Ik raad je aan hier niet te veel op te letten, want het kan je veel nachtrust kosten. Er gebeurt altijd iets dus zo blijf je bezig natuurlijk.

Hieronder vind je een overzicht van de Bitvavo koers van iedere token op het platform. De sheet ververst iedere minuut, dus zo blijf je op de hoogte van alle veranderingen op de Bitvavo markt. Het is een open deur, maar laag inkopen en hoog verkopen is de tactiek waar iedere handelaar naar streeft.

Iedere coin kun je wel zien als een markt waarop je kunt handelen. Er zijn op het moment van schrijven dus 175+ Bitvavo markten met allemaal een verschillende waarde, koers en achtergrond. Door goed onderzoek te doen kun je jezelf een voordeel en de kans op een goede trade verhogen.

De Bitvavo koersen komen tot stand via vraag en aanbod. Zoals ik je al vertelde is iedere coin een eigen markt, verbonden met alle andere markten van die coin ter wereld. Als er veel gekocht wordt op de markt van een coin dan gaat de koers omhoog. Wordt er veel verkocht, dan gaat de koers omlaag. Dit mechanisme maakt dat de koers soms hard kan schommelen.

Bitvavo kosten

Zoals al eerder aangegeven is alles heel transparant wat betreft de kosten op Bitvavo die je moet betalen. Ook is dit niet iets waar ze zich voor hoeven te schamen, want ze zijn absoluut niet de duurste. Het tegenovergestelde zelfs. Het is heel voordelig om te handelen op Bitvavo. De Bitvavo kosten bestaan uit transactiekosten, kosten voor de betaalmethode en voor het opnemen van cryptocurrency.

Transactiekosten

De onderstaande handelskosten worden gebaseerd op het handelsvolume dat je hebt gehad in de afgelopen 30 dagen. Iedere 24 uur wordt dit bijgewerkt. Taker kosten worden direct in rekening gebracht voor een transactie. Pas zodra een order uitgevoerd wordt (wanneer je bijvoorbeeld stop-loss gebruikt) worden de Maker kosten in rekening gebracht.

Bitvavo kosten zijn nooit leuk om te betalen, maar je ontkomt er niet aan. Het zijn de voordeligste kosten van Nederland en ook van de meeste buitenlandse exchanges. De transactiekosten van Bitvavo zijn zoals gezegd bovendien heel transparant, dus je weet waar je aan toe bent.

Betaalmethode

Er zijn naast kosten voor het handelen mogelijk ook kosten voor het storten of opnemen van je crypto. De ene betaalmethode is gratis in gebruik, zoals iDeal en voor de andere moet je betalen. Ook verschilt het maximum bedrag dat je mag hanteren per betalingsmethode. Hieronder vind je een van de kosten en betaalmethodes op Bitvavo.

Ook zijn er kosten verbonden aan het opnemen van je cryptocurrency zoals bij iedere andere exchange. Op de ‘opnemen’ pagina van je pagina over de betreffende cryptocurrency wordt dit altijd duidelijk vermeldt. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat er een grote hap uit je portfolio genomen wordt door deze kosten. Ze vallen allemaal wel mee.

Een tip voor het opnemen van cryptocurrency naar bijvoorbeeld een andere exchange is om te kijken voor welke coin deze ‘opnamekosten’ laag zijn. Persoonlijk wissel ik vaak bitcoin om voor o.a. Ripple aangezien de kosten hiervoor lager zijn om op te nemen.

Bitvavo wallet

Je vraagt je wellicht af hoe het precies zit met het bewaren van je cryptocurrency op Bitvavo. Als je zelf crypto wil bewaren moet je hier soms wallets voor installeren op je PC, maar dat is niet meer nodig. Op de Bitvavo exchange krijg je automatisch een wallet voor iedere beschikbare token.

Dit is handig omdat je zo direct kunt beginnen met handelen. Daarnaast kun je het gebruiken om tokens naar Bitvavo te sturen of juist van Bitvavo naar een andere exchange te verzenden. Op lang niet alle exchanges ter wereld is iDEAL de standaard. Het kan daarom best lastig zijn om geld op andere exchanges te krijgen.

Cryptocurrency kan naar iedere exchange waarop een token beschikbaar is verzonden worden. Wat dus heel handig is aan de betaalmethode van Bitvavo is dat je euro’s kunt storten met o.a. iDEAL, dit kunt omzetten naar een cryptocurrency en zo tegoed kunt verzenden naar andere platformen.

Een goede tip in dit geval is kijken naar de handelskosten van een token. Bitcoin is gemiddeld gezien relatief prijzig om te versturen en om op te nemen van exchanges. Ripple daarentegen is vaak goedkoper. Door je euro’s naar Ripple om te zetten en deze te versturen kun je best veel geld besparen aan handelskosten en opnamekosten.

Eerder op deze pagina heb je de handelskosten kunnen zien, dus check dit goed voordat je tegoed gaat versturen. Helemaal met grote bedragen scheelt je dat snel een paar tientjes. Kleine moeite en meer geld overhouden!

Voor iedere cryptocurrency heb je een eigen Bitvavo wallet nodig. Handig is dat Bitvavo deze wallets automatisch voor je aanmaakt voor iedere coin die beschikbaar is op het platform. Je kunt uiteraard eenvoudig coins overzetten van Bitvavo naar een externe wallet, maar om te traden op het platform hoef je niet eerst zelf dingen te regelen. Het staat allemaal voor je klaar.

Is een Bitvavo wallet veilig? In principe wel. De exchange is betrouwbaar en je kunt er vanuit gaan dat het alles doet om je crypto te beschermen. Toch geldt dat een eigen wallet, bijvoorbeeld een hardware wallet, altijd veiliger is ongeacht over welke exchange we het hebben.

Een nadeel aan een online wallet op een exchange is namelijk dat hackers er bij kunnen zodra ze je wachtwoorden weten te bemachtigen. Als je cryptocurrency los van het internet opgeslagen is, wordt dit risico lager. Ja, Bitvavo = betrouwbaar. Dit verhaal heeft met de algemene opslag van cryptocurrency te maken en de kanttekening geldt voor iedere online exchange.

Bitvavo app

Sinds juni 2020 is de Bitvavo app een feit en de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Op de applicatie kun je praktisch alle handelingen uitvoeren die je ook op de website versie kunt. Natuurlijk kun je je saldo bekijken en alle beschikbare cryptocurrency met een paar drukken op de knop. Je kunt je ordergeschiedenis vinden en zelfs het staken aan en uit zetten (hierover later meer).

Handig aan de bitvavo app is dat je het in feite als een portfolio tracker kunt gebruiken. Zodra je de applicatie opent zie je een duidelijk overzicht van je euro tegoed en al je crypto-bezittingen. Ben je onderweg? Dan kun je hiermee dus snel even inloggen en kijken of er nog een token gestegen is in waarde.

Cryptocurrency op Bitvavo uitbetalen is heel gemakkelijk, helemaal via de app. Simpelweg verkopen voor euro’s en deze euro’s laten opnemen op je bankrekening. Je kunt van de winst soms dezelfde dag nog een biertje op het terras halen om het te vieren.

Tip: ik raad je aan om eerst een account aan te maken en vervolgens de app te downloaden.

De Bitvavo app is zowel beschikbaar op Android als iPhone. De Bitvavo app werkt niet? Vaak is de oplossing hiervoor om je app even helemaal af te sluiten en weer opnieuw op te storten. Ook vind ik het persoonlijk prettig om de ‘grotere’ bedragen gewoon via de PC te verhandelen. Je kunt er dan even goed voor gaan zitten. Wel zo handig als je met je Bitvavo wallet adres in de weer moet. Die moet je wel goed overnemen.

Bitvavo staking

Wat verder nog erg interessant is aan de exchange is de mogelijkheid om je crypto-tegoeden te staken. Hiermee kun je als het ware rente ontvangen over je tegoed en zo een passief inkomen opbouwen. Bitvavo staking is volledig automatisch voor je geregeld. Het enige wat je hiervoor moet doen is staking inschakelen.

Veel cryptocurrency bieden de mogelijkheid om met je tegoed nieuwe coins te verdienen. Dit proces heet staking en kun je ook zelf doen met je eigen wallet. Veel exchanges maken hier dankbaar gebruik van door met jouw tegoed te staken zonder dat ze je hier de beloning voor geven.

Bitvavo staking neemt het aanmaken van wallets en het opzetten van staken voor je uit handelen en geeft jouw alle staking opbrengsten. De bitvavo staking percentages zijn te vinden binnen je account en verschillen per coin. Om een voorbeeld te geven: op bitcoin staat een staking vergoeding van 0,77% per jaar, op ARK is dat 1,07%, voor ICON kun je 7,5% per jaar ontvangen en op Ethereum staat een staking beloning van 1,01% per jaar.

Het lijkt misschien op het eerste gezicht niet zoveel, maar als je het vergelijkt met de rente die je nu krijgt op je bankrekening is het leuk meegenomen. Als je je portfolio in de wallets van Bitvavo hebt staan en staking hebt aangeslingerd verdien je passief aan deze tegoeden. Bij de meeste platformen heb je deze mogelijkheid niet en gratis geld is gratis geld. Lees hier verder over Bitvavo staking.

Bitvavo veilig & betrouwbaar?

De Bitvavo exchange bestaat sinds 2018 en heeft altijd gedaan wat het belooft. Een platform bieden waarop zowel ervaren als beginnende beleggers aan de slag kunnen. Nog nooit is de exchange in opspraak geweest en dat is in tegenstelling tot andere (internationale) platformen een groot pluspunt.

Sinds eind 2020 is Bitvavo ook bij De Nederlandsche Bank geregistreerd. Dit is sinds dat jaar verplicht om de financiering van terrorisme en witwassen te voorkomen. Hiervoor is een behoorlijk bedrag betaald en zijn de boeken van Bitvavo gecontroleerd. Ook zijn alle betrokkenen (oprichters & andere belanghebbenden) in kaart gebracht en onder de loep genomen.

Dit betekent concreet dat het een stuk lastiger is om de gebruikers eventueel een poot uit te draaien. Het is bekend wie achter Bitvavo zit en waar ze gevonden kunnen worden mocht er iets misgaan. Bitvavo wordt niet gecontroleerd wat betreft de financiële gezondheid, maar het is duidelijk dat Bitvavo veilig en betrouwbaar is na een dergelijke registratie bij de DNB.

De reden dat crypto exchanges in de media soms een slecht image hebben is omdat de oprichters er vandoor gaan of dat de exchange geld verdient ten koste van de gebruikers. Dat is in het geval van Bitvavo dus niet aan de orde blijkt na deze controle (en de duizenden positieve reviews op het internet). De bedrijfsgegevens van Bitvavo vind je hieronder, zodat je eventueel ook nog je eigen onderzoek kunt uitvoeren:

 • Bitvavo B.V.
 • KvK: 68743424
 • Keizersgracht 281
 • 1016 ED, Amsterdam
 • The Netherlands

Er zijn verschillende manieren waarop je met Bitvavo contact kunt opnemen. Het platform is erg toegankelijk en je kunt er dus altijd terecht voor eventueel vragen. Hieronder staan alle mogelijkheden:

LiveChat

Onze LiveChat kunt u rechtsonder op elke pagina van onze website vinden. Wanneer u op het icoontje klikt, zal de LiveChat vanzelf openen. De LiveChat is beschikbaar op:

 • Werkdagen: 10:00 – 17:00
 • Zaterdag: gesloten.
 • Zondag: gesloten.

E-mail

U kunt een e-mail sturen naar support@bitvavo.com. Om uw vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden, willen wij u vriendelijk verzoeken om:

 1. de vraag in te dienen via het e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen bij Bitvavo;
 2. zoveel mogelijk details over uw vraag te vermelden;
 3. eventueel een printscreen/schermafbeelding van de pagina of transactie waar u een vraag over heeft mee te sturen.

De klantenservice is via de e-mail bereikbaar op:

 • Werkdagen: 09:00 – 21:00.
 • Weekend: 10:00 – 18:00.

Uw vraag zal doorgaans binnen een dag worden beantwoord. Dit kan soms door drukte langer duren.

Bitvavo review

Mijn persoonlijke Bitvavo review is zeer positief. Ik gebruik het platform al vanaf dag één en heb nog nooit problemen gehad. Het handelen werkt allemaal zoals het hoort te werken en wat ik vooral prettig vind, is dat met euro’s ook snel weer op mijn bankrekening gestort worden. Dat is een groot voordeel voor mij ten opzichte van internationale exchanges zoals Binance.

Natuurlijk moet je niet alleen afgaan op mijn mening, maar ook kijken naar wat anderen over Bitvavo zeggen. Op het internet zijn op het moment van schrijven 12.800 reviews geschreven welke behoorlijk positief zijn. In totaal is de Bitvavo review een 4,2/5 wat hoog is voor crypto exchanges in Nederland (en buitenland). Hieronder vind je een aantal reviews en je kunt hier alle beoordelingen bekijken.

Een gemakkelijke Bitvavo app

Bitvavo account aanmaken

Wil je een Bitvavo account aanmaken na het lezen van deze review? Dat kan snel en nu zelfs met een welkomstbonus. Samen met Bitvavo mogen wij onze lezers namelijk een aanbieding doen. Je mag van Bitvavo 1000 euro gratis handelen (zonder handelskosten) als je een account aanmaakt via onderstaande link.

Je account op Bitvavo is volledig gratis en binnen no-time aangemaakt. Na je aanmelding en registratie kun je direct aan de slag met cryptocurrency en profiteren van de laagste handelskosten en de beste voorwaarden van alle exchanges in NL.

Bitvavo affiliate

Naast goede voorwaarden voor een trader heeft Bitvavo ook een programma waarmee je je vrienden kunt uitnodigen om de exchange te joinen. Daarmee krijg jij als ‘doorverwijzer’ een vergoeding over alle handelskosten die je vrienden betalen. Hoe actiever je vrienden handelen, hoe meer jij aan commissie kunt krijgen.

Als je inlogt en in het menu klikt op ‘affiliate’ vind je daar je Affiliate code van Bitvavo. Hierbij staat een deelbare link die je met al je vrienden en bekenden kunt delen. Je helpt zo het platform om te groeien en kunt zelf een leuk zakcentje verdienen als je een aantal actieve vrienden hebt die gaan handelen. Hier is mijn Affiliate code van Bitvavo: https://bitvavo.com/?a=537B6DD525

Bitvavo uitleg, daadwerkelijk aan de slag

De Bitvavo exchange kan in eerste instantie best intimiderend overkomen voor iemand die nog nooit op een exchange heeft gezet. Neem maar van mij aan dat het platform heel eenvoudig werkt. Hieronder zal ik je de belangrijkste functionaliteit van Bitvavo uitleggen.

Bitvavo inloggen

Wil je op Bitvavo inloggen? Dan kun je dat doen via de applicatie of een PC. Het gaat als het ware zoals iedere andere website. Je vult je gegevens in (e-mailadres en wachtwoord) en kunt vervolgens de website betreden.

Wil je zo veilig mogelijk omgaan met je Bitvavo login? Dan is het verstandig om 2FA aan te zetten. Dit is een extra verificatie dat je via je mobiel kunt instellen. Hiermee moet je naast je standaard inloggegevens een extra code invullen vanaf je telefoon. Dit voorkomt dat mensen die je wachtwoord weten te stelen je account in kunnen.

Het inloggen Bitvavo scherm is zeer eenvoudig. Hieronder zie je precies waar je terecht komt als je wilt inloggen op Bitvavo.

Bitvavo inloggen

De regelgeving in Nederland voor crypto bedrijven is in de laatste jaren een stuk strenger geworden. Nu iedere organisatie in de crypto wereld in Nederland een registratie moet hebben bij de DNB heeft Bitvavo (helaas volgens sommigen) meer informatie van je nodig.

Deze Bitvavo identiteitsverificatie is nodig om te weten wie er op het platform zit en dat er geen terrorisme meer gefinancierd wordt. De gegevens die je hiervoor dient aan te leveren zijn:

 • volledige namen;
 • nationaliteit;
 • geboortedatum;
 • uitgiftedatum;
 • verloopdatum;
 • land van uitgifte;
 • pasfoto;
 • documentnummer.

De Bitvavo identiteitsverificatie is veilig, al kan het tegenstrijdig voelen om wat gegevens prijs te geven. Helaas zijn deze voorwaarden verplicht door de Nederlandse overheid dus ontkom je er niet aan. Dit hele proces is zo gebeurd en je kunt dus snel weer handelen in je favoriete crypto.

Wil je naar Bitvavo crypto versturen zodat je op het platform met de crypto aan de slag kunt? Dan gaat heel eenvoudig binnen enkele stappen.

 1. Login op Bitvavo of maak hier een account aan (en doorloop de verificatie)
 2. Ga binnen je dashboard naar de cryptocurrency die je op Bitvavo wilt storten
 3. Klik op de gewenste coin en druk boven in beeld op ‘Storten’
 4. Je vindt hier je wallet adres. Dit kun je gebruiken om vanaf een andere exchange de gewenste token naar Bitvavo te sturen
 5. Let op dat je het juiste netwerk gebruikt (ERC-20, Bitcoin, etc). Stuur je een verkeerde token naar een fout netwerk? Dan ben je de crypto kwijt
Bitvavo storten

Wil je op Bitvavo geld storten zodat je je favoriete crypto kunt kopen? Door het gemak van het platform heb je dit zo voor elkaar. Ik ga je hieronder uitleggen hoe je binnen no-time geld kunt storten op je account.

 1. Login op Bitvavo of maak hier een account aan (en doorloop de verificatie)
 2. Klik in je dashboard bovenin op ‘Euro storten’
 3. In dit overzicht kies je je gewenste betaalmethode en het bedrag dat je wilt storten
 4. In principe werkt dit hetzelfde als het doen van een aankoop online, je geld wordt snel bijgeschreven op je account bij ‘Tegoed’
 5. Je kunt nu je euro’s omwisselen voor cryptocurrency
 6. Let op: je kunt alleen geld storten op Bitvavo vanaf het geverifieerde bankrekeningnummer voor de veiligheid
Bitvavo geld storten

Wil je cryptocurrency kopen op Bitvavo? Zorg dan dat je eerst een van bovenstaande stappen (storten) hebt doorlopen zodat je geld op je account hebt. Vervolgens kun je heel eenvoudig je euro’s omwisselen voor cryptocurrency:

 • Zoek je gewenste crypto op in je dashboard en klik hierop
 • In dit overzicht geef je aan voor hoeveel euro je de coin wilt en drukt uiteindelijk op ‘Kopen’. In dit overzicht zie je ook duidelijk hoeveel kosten je moet betalen om de trade te doen
 • Gefeliciteerd, je hebt cryptocurrency gekocht
Bitvavo kopen

Wil je cryptocurrency verkopen op Bitvavo? Zorg dan dat je eerst een van bovenstaande stappen (storten of kopen) hebt doorlopen zodat je crypto op je account hebt. Vervolgens kun je heel eenvoudig je cryptocurrency omwisselen voor euro’s:

 • Zoek je crypto op in je dashboard die je wilt verkopen en klik hierop
 • In dit overzicht geef je aan hoeveel crypto je wilt verkopen en drukt uiteindelijk op ‘Verkopen’. In dit overzicht zie je ook duidelijk hoeveel kosten je moet betalen om de trade te doen
 • Gefeliciteerd, je hebt cryptocurrency gekocht
Bitvavo verkopen

Wil je op Bitvavo uitbetalen op je bankrekening? Dat gaat heel makkelijk en het geld staat bovendien praktisch direct weer op je rekeningnummer.

 1. Login op Bitvavo of maak hier een account aan (en doorloop de verificatie)
 2. Klik in je dashboard op ‘Euro opnemen’
 3. Hier kun je het bedrag bepalen dat je wilt laten uitbetalen op je bankrekeningnummer
 4. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’ en je saldo wordt op je bankrekening gestort. Bij mij gebeurt dit eigenlijk bijna direct (ING). In ieder geval altijd binnen 1 – 2 werkdagen
Bitvavo uitbetalen

Wil je cryptocurrency van Binance naar Bitvavo sturen? Hieronder leg ik je precies uit hoe je dat doet. Het werkt net even iets anders dan het overboeken van geld, dus let goed op dat je geen (kleine) foutjes maakt. Bij het versturen van crypto van Binance naar Bitvavo kun je de klantenservice niet opbellen of je geld storneren als je per ongeluk een fout adres ingevoerd hebt.

 1. Login op zowel Binance en Bitvavo
 2. Zoek op Bitvavo je wallet adres op van de token die je van Binance naar Bitvavo wilt sturen (Zie ‘Bitvavo storten (crypto)’ hierboven
 3. Ga in je Binance account rechts boven naar ‘Fiat en Spot’ onder ‘Wallet’ en zoek de crypto op die je wilt versturen
 4. Klik achter de coin op ‘Withdraw’ en voeg daar het wallet adres van de token op bitvavo in. Kies het juiste netwerk (wordt vaak automatisch ingevuld) en druk op verzenden
 5. Je crypto is nu verzonden. Iedere crypto heeft een andere verzendtijd. Zodra deze verstreken is zal je saldo van de crypto op Bitvavo bijgeschreven worden

De Binance naar Bitvavo kosten verschillen per coin. Het wordt gedurende het zojuist beschreven proces duidelijk aangegeven hoeveel je precies moet betalen voor een transactie.

Binance naar Bitvavo

Wil je cryptocurrency van Bitvavo naar Binance sturen? Hieronder leg ik je precies uit hoe je dat doet. Het werkt net iets anders dan het versturen van euro’s, dus let goed op dat je geen (kleine) foutjes maakt. Bij het versturen van crypto van Bitvavo naar Binance kun je de klantenservice niet opbellen of je geld storneren als je per ongeluk een fout adres ingevoerd hebt.

 1. Login op zowel Binance en Bitvavo
 2. Zoek op Binance je wallet adres op van de token die je van Bitvavo naar Binance wilt sturen. Dit doe jij bij ‘Fiat en Spot’ onder ‘Wallet’. Hier zoek je de token op en drukt op ‘Deposit’. Vul vervolgens de token in en het netwerk waarop het verzonden moet worden
 3. Ga in je Bitvavo account naar de juiste token die je wilt versturen van Bitvavo naar Binance en druk op ‘Opnemen’
 4. Hier vul je het wallet adres in dat je zojuist opgehaald hebt op Binance. Klik op ‘Doorgaan’ en verstuur je cryptocurrency
 5. Je crypto is nu verzonden. Iedere crypto heeft een andere verzendtijd. Zodra deze verstreken is zal je saldo van de crypto op Binance bijgeschreven worden

De Bitvavo naar Binance kosten verschillen per coin. Het wordt gedurende het zojuist beschreven proces duidelijk aangegeven hoeveel je precies moet betalen voor een transactie.

Bitvavo naar Binance

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat mijn Bitvavo review erg positief is. Persoonlijk gebruik ik de exchange al sinds de eeste dag en ik heb nooit problemen gehad. Regelmatig doe ik een paar trades op de exchange en het werkt eigenlijk altijd hetzelfde (eenvoudig en vlot). Met name de snelle uitbetaling naar mijn bankrekening ervaar ik als zeer prettig.

De Bitvavo exchange is geschikt voor zowel de beginnende handelaar (de normale versie) als de gevorderde handelaar (geavanceerde versie). Met de Bitvavo app kun je bovendien overal handelen zonder een PC mee te moeten nemen. Wel zo handig in tijden dat de koersen veel schommelen.

Regelmatig voegt het platform nieuwe coins toe zodat jij als gebruiker altijd beschikt over een zo’n groot mogelijk aanbod. Hierbij wordt rekening gehouden met populaire coins en projecten die wellicht in de toekomst populairder worden. De Bitvavo koers van deze cryptocurrency is realtime te volgen en verandert constant en dat is natuurlijk een van de charmes van crypto in het algemeen.

Wil je aan de slag met het handelen? Ga dan bij Bitvavo inloggen of een account aanmaken, stort je geld en leef je uit op de Bitvavo markt. Heb je nog geen account? Maak die dan aan via onderstaande link en ontvang direct een welkomstbonus. Je hoeft de eerste € 1000 aan handelskosten dan niet te betalen.

Het artikel Bitvavo exchange | Bitvavo inloggen, koers & review verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!