De afgelopen paar jaar zijn er aardig wat crypto exchanges geweest met flinke problemen. Maar Bitvavo past niet in dat rijtje, dit Nederlandse handelsplatform is juist flink gegroeid. Nu heeft het bedrijf een nieuw record bereikt; het handelsvolume heeft op woensdag en donderdag de grens van 1 miljard euro overstegen.

Bitvavo bereikt nieuwe mijlpaal

In een persbericht schrijft Bitvavo dat het in 24 uur tijd een handelsvolume van meer dan 1 miljard euro heeft behaald. Dat is voor het eerst. De cryptobeurs erkent dat de prijzen van veel cryptocurrencies de afgelopen tijd flink zijn gestegen, dit zal een positief effect hebben gehad op het handelsvolume.

Op woensdag steeg de bitcoin (BTC) koers namelijk bijna naar een nieuw record. Volgens Blockchain.com is het handelsvolume op verschillende grote exchanges bij elkaar gestegen naar het hoogste punt sinds eind 2021, wat aangeeft dat Bitvavo niet de enige is.

Bitvavo groeit enorm

Bitvavo is hard op weg om de grootste cryptobeurs van Europa te worden, verklaart Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn in de aankondiging. Begin januari maakte Bitvavo bekend dat het concurrent Kraken heeft weten te overstijgen op het vlak van in euro’s gedenomineerde handelsvolume. Op het moment biedt Bitvavo uitsluitend handelsparen op basis van de euro aan, terwijl concurrenten als Kraken en Binance ook handelsparen op basis van andere valuta aanbieden.

Dat het marktaandeel van het Nederlandse platform de afgelopen maanden flink is toegenomen is voor een deel te verklaren doordat het enkele nieuwe markten heeft aangeboord. Zo heeft het van de Oostenrijkse en Franse beurswaakhonden toestemming gekregen om zijn diensten aan te bieden aan inwoners en bedrijven.

Eind januari maakte het Oostenrijkse Bitpanda bekend te vertrekken uit Nederland, waarna Bitvavo naar voren werd geschoven als alternatief. In 2023 verwierf Bitvavo bovendien de Nederlandse gebruikers van Litebit en Gemini en werden tienduizenden klanten van Binance verwelkomd.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Het bericht Bitvavo viert belangrijke mijlpaal, geeft Nederlanders gratis €20 verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!