Bitvavo, wij waren aangenaam verrast!

Een nog relatief onbekende plek waar je je verschillende cryptocurrency’s kan kopen is Bitvavo.  Het is vergelijkbaar met Litebit, maar werkt het ook zoals litebit, of misschien nog wel beter? Wij namen Bitvavo onder de loep en waren aangenaam verast!

 

Zonder technische rompslomp digitale valuta kopen? Bitvavo maakt digitale valuta voor iedereen toegankelijk. Registreren is eenvoudig en binnen enkele minuten beschikt u over de valuta van de toekomst. Dankzij ons geavanceerde platform heeft u overal toegang tot uw eigen digitale valuta. Wij hanteren geen minimum bedragen, instappen is voor iedereen mogelijk. Bij Bitvavo kunt u profiteren van razendsnel groeiende technologieën en meerdere digitale valuta kopen en verkopen. Onze missie is het aanbieden van digitale valuta op een veiligeeenvoudige en toegankelijke wijze.

 

De website oogt heel erg clean, simpel strak en overzichtelijk, voor ons een dikke plus punt. Op Bitvavo heb je alleen (nog) niet zo een ruime aanbod die Litebit wel heeft. Op dit moment zijn er 14 verschillende currencys die je kan kopen via Ideal. Voor al deze currency’s heb je geen aparte wallet nodig. Al deze wallets zijn in beheer bij Bitvavo. op een Cold wallet storage. Dit betekent dat dit niet is gekoppeld aan het Internet. Wat ook een dikke plus is is het bezoeken van de website op je mobiel. Dit vinden wij een stuk overzichtelijker dan via Litebit.

Als je een cryptocurrency wilt kopen dien je eerst geld over te maken naar je account die je gratis kan aanmaken. Als het bedrag in euro op je account staat kan je op de website van dat geld cryptocurrency’s kopen. Een aantal cryptocurrency’s kan je ook gelijk kopen zonder eerst geld op je account te storten. Om te zien hoe snel alles werkt hebben geld gestort via Ideal. Na ongeveer een anderhalf uur hadden wij het geld op onze account gekregen. Dit duurde dus even. Van het geld dat we hebben gestort hebben we Neo gekocht. Dit gebeurde direct. Voor
ons was het wel even onduidelijk of we eerst onze bankrekening moesten koppelen. Bij het koppelen van onze bankrekening liepen we ook tegen het probleem dat we hier vast liepen doordat we steeds de melding kregen dat de bank niet wordt ondersteund door Ideal transacties. Echter hebben we nog geen bank kunnen kiezen. We hebben onze geld dus op onze account gekregen zonder onze bankrekening te koppelen.

Beschikbare cryptocurrency’s
Cardano
Bitcoin Cash
Dash
Ethereum
Bitcoin  
Litecoin
NEO
Qtum
NEM
Stellar
Monero
Ripple
Verge
Zcash

Bij Bitvavo kunt u direct digitale valuta kopen met de door u vertrouwde betaalmethodes. Geen wachttijden, u kunt direct aan de slag. Bitvavo hanteert geen minimumbedragen. Bovendien is Bitvavo een Nederlandse aanbieder van digitale valuta met een bankrekening in Nederland, waardoor IBAN overboekingen sneller worden verwerkt. Voor overboekingen hoeft u niets te betalen aan Bitvavo.

We missen wel een chart van de cryptocurrency’s die ze aanbieden. Het enige wat aangegeven staat is wat de coin de afgelopen 24uur heeft gedaan. Wij hopen dat ze snel deze optie zullen toevoegen. Ook missen wij een portfolio idee. Je ziet in een net overzicht al je coins die je hebt gekocht met daarbij de waarde in euro’s, maar je ziet niet hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt. Dit is wel jammer, maar je kan natuurlijk gebruik maken van portfolio websites of apps als Cryptocompare.


Conclusie: In begin gingen we snel vergelijken met Litebit, maar er is een te groot verschil met elkaar dat je het niet kan vergelijken. We vinden het heel erg simpel en overzichtelijk. Wel hopen we dat er meer features worden geintroduceerd zoals een portfolio en een chart. Bitvavo is een ideaal platform voor de hodlers onder ons. Wil je actiever gaan traden dan raden we aan om dit via een exchange te gaan doen. Voor BTC vragen ze 1.5% commisie, dit was 2.5% maar hebben dit terug gebracht. Wat ze ook hebben gedaan is het versturen van cryptocurrency’s dit is niet altijd zo geweest. Maar nu is het mogelijk om eventueel gekochte currency’s te versturen naar een eigen wallet of naar een exchange. Het kopen van een coin ging vrij eenvoudig, snelheid was ook goed.

Ga naar Bitvavo

 

Deel dit bericht

Geef een reactie