Er is weer een hoop gebeurd in het crypto nieuws van deze week. In dit overzicht lees je het belangrijkste nieuws zodat je de nieuwe week goed geïnformeerd van start kan gaan! Uiteraard zien we weer wat FTX nieuws voorbij komen, maar gelukkig zijn er langzaamaan ook weer andere nieuwtjes te delen.

FTX-situatie dwingt bitcoins van exchanges af

Een van de meest gelezen artikelen op Crypto Insiders van de afgelopen week was nieuws omtrent uitspraken van de oprichter van Ethereum (ETH). Hij stelde dat de ex-CEO van de cryptobeurs, Sam Bankman-Fried (SBF), nu krijgt wat hij verdient. SBF krijgt sinds de instorting niet geheel verrassend hele ladingen kritiek over zich heen.

Een goede ontwikkeling is dat investeerders hun risicomanagement nog maar eens overwegen. Een bitcoin op een exchange is immers geen échte bitcoin. De afgelopen periode stroomde dan ook maar liefst $3 miljard aan BTC bij de exchanges weg. Daarbij zagen we het handelsvolume op decentrale exchanges flink toenemen en zag Trezor, een fabrikant van hardware wallets, zijn verkopen enorm stijgen.

Bitvavo gaat reserves onthullen

Veel exchanges maken hun reserves nu bekend na de situatie omtrent FTX. Dit om te laten zien dat zij hun zaakjes wel goed op orde hebben. Ook de Nederlandse exchange Bitvavo is dit van plan: “We werken actief aan het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn assets op het Bitvavo platform kan verifiëren,” aldus de exchange in een update deze week.

Ripple richt pijlen op Europa

Ten slotte wat XRP nieuws. Het bedrijf achter de cryptocurrency, Ripple, heeft namelijk deze week bekend gemaakt dat het een vergunning heeft aangevraagd in Europa. Het hoopt met de vergunning ook buiten de Verenigde Staten voet aan de grond te kunnen zetten.

Dat is geen gek idee met de XRP rechtszaak op de achtergrond. Mocht die zaak negatief uitvallen voor Ripple dan zou de Amerikaanse markt de deuren voor het bedrijf volledig sluiten.

The post Analyse: Bitvavo’s bitcoin reserves, XRP in Europa en meer crypto nieuws
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!